Du är här Startsida / Inspiration / Petra Tungården om sitt herrgårdsbröllop: ”Jag ville ha en enda lång galen fest”

Petra Tungården om sitt herrgårdsbröllop: ”Jag ville ha en enda lång galen fest”

Publicerad den mars 26, 2020

I podden Drömbröllop berättar influencern, designern och profilen Petra Tungården om sitt franska herrgårdsbröllop och om vad hon hade för krav inför bröllopsplaneringen: Plats för många gäster, fest utan stopp och strålande sol. 

Petra Tungården och hennes man Markus gifte sig i september 2018 på en herrgård i södra Frankrike. Ett bröllop hon beskriver ”som en enda lång och galen fest”, och som tog lång tid att planera. När Markus friade till Petra bestämde de båda för att avvakta med planeringen och bara njuta av att vara nykära.

– Markus friade i november 2015 och jag hade precis kommit hem från en träningsresa. När jag kom till Arlanda, stod en chaufför med en skylt med mitt namn på och väntade. Bilen tog mig hem och när jag klev innanför dörren var hela lägenheten täckt i rosblad och på vårt matbord hade han dukat upp allt som jag gillar. Det konstiga var att Markus inte var hemma, säger hon i podden.

Väl hemma fick Petra veta att hon hade en och en halvtimme på sig att fixa i ordning sig för att sedan åka till en hemlig destination.

– När jag kom fram så stod Markus på en restaurang iklädd en jättefin kostym. Det roliga var att han var väldigt stel och det var liksom väldigt konstig stämning. Helt plötsligt så friar han till mig men allt blev svart i mitt huvud för jag blev så tagen på sängen, berättar hon.

Soligt, plats för många och en whiskey-bar

När Petra skulle sätta igång med planeringen av bröllopet hade både hon och Markus redan bestämt sig för ett tredagarsbröllop utomlands. Dessutom hade Markus ett eget krav för alla inbjudna killar.

– Vi planerade såklart tillsammans men i slutändan var det jag som hade mycket saker som jag ville liksom ha igenom. Markus enda krav var att han ville ha en Whiskey-bar för killarna. Problemet på själva bröllopet var bara att vi hade köpt dricka för tre dagar men redan första kvällen så tog alla flaskor slut, säger hon i podden.

Några andra krav som Petra hade för bröllopet var att det skulle vara varm och soligt och att de skulle ha plats för många gäster.

– Vi ville inte gifta oss på högsommaren för det kan bli alldeles för varmt men vi ville fortfarande ha ett utomlandsbröllopet. Vi ville garanterat ha fint väder sen ville vi gärna gifta oss i ett stort slott eller en herrgård, säger hon.

”Vissa detaljer funkade men vissa blev ett rent helvete”

Under själva bröllopet sprudlade energin och stämningen, de flesta planerna gick som det skulle. Förutom vissa små detaljer som brudbuketten och vädret.

– Jag hade många krav som vi fick strunta i. Vissa detaljer som vi hade tänkt oss fungerade bra medan andra blev ett rent helvete. Till exempel min brudbukett som såg fruktansvärd ut när den levererades. Det slutade med att min kompis fick slänga ihop en bukett i sista sekund och dessutom ändrade sig vädret helt plötsligt, säger hon i podden.

Från att det skulle vara 23 grader och sol, skulle det nu bli 13 grader, monsunregn och storm hela helgen.

– Allt annat hade kunnat skita sig så länge jag fick ha sol och värme på mitt bröllopet. Därför satt jag hemma i min soffa dagarna innan bröllopet och bara grät när jag såg att det inte skulle bli det. Som tur var så vände det totalt och vindar från Afrika svepte in så under hela helgen blev det strålande sol och 30 grader. Jag blev så glad, allt jag ville ha var värme och sol, berättar hon och skrattar.

Vill du lyssna på poddavsnittet? Här hittar du det.

Foto: Petra Tungården/Instagram

Text: Hanna Sjöberg