Du är här Startsida / Inspiration / Klara Doktorow om det lyckade fredagsbröllopet – och vad hon ångrar
Clarad Brollop

Klara Doktorow om det lyckade fredagsbröllopet – och vad hon ångrar

Publicerad den februari 20, 2020

Mitt på gatan i Gamla stan i Stockholm promenerade Klara Doktorow och hennes man när de bestämde för att förlova sig. I podden ”Drömbröllop” berättar hon om frieriet och om det lite mer udda fredagsbröllopet. Dessutom berättar hon om vad hon ångrar ifrån bröllopet. 

Klara Doktorow, tidigare Svensson, är ett välkänt namn inom mediebranschen. I hennes fall var det just hennes gamla efternamn som var en av anledningarna till att förlovningen och bröllopet ägde rum. Hon var namne med boxaren Klara Svensson och när hon blev taggad i boxningsnyheter för att vara boxaren kände hon att hon ville byta efternamn.

– Jag sa till Kjell (hennes man red anm.) att jag ville byta efternamn och då började vi snacka om att jag skulle byta till hans efternamn. Då sa Kjell ”ska vi inte bara gifta oss?”, och så sa vi bara att ”vi gör det”, berättar Klara i podden ”Drömbröllop med Johanna och vänner”.

Hon fortsätter.

– Vi gick på en gata i Gamla stan en vardag och hade precis tagit en vinlunch, jag var mammaledig och han drack vin. Sen tog vi en kaffe och då ritade han en ring på ett papper och gav till mig.

Höll förlovningen hemlig

Klara och Kjell höll förlovningen hemlig i flera veckor innan de berättade att de hade förlovat sig. Under de veckorna hade de köpt ringar och haft en förlovningsmiddag där de hade haft ett mer ordentligt frieri.

– Vi la upp någonting på Instagram men då hade vi redan varit förlovade i tre veckor, ingen visste. Jag hade redan bestämt klänning, vi hade bokat lokal – allting! Från förlovningen till själva bröllopet var det tre månader. Vi ville ha vinterbröllop och ville inte vänta ett år.

Så var Klara Doktorows bröllop

Så kom den dagen då Klara och Kjell blev man och fru. Tidigt i planeringen visste de att ett sittande bröllop med tal och dylikt inte var deras grej. I stället blev det ett bröllop i Stockholm en fredagskväll med smårätter och macarons.

4j1a8620 Webb
Foto: Privat

– Vi valde att ha det i Stockholm för att så många som möjligt skulle kunna delta och att det inte skulle bli så dyrt för folk. Vigseln var 19:30, jag kan känna att vi borde haft det typ vid klockan 18:00. Folk hade hunnit dricka lite innan de kom. Det blev en ganska kort kväll, allt gick över så fort och det tycker jag är lite tråkigt, säger hon i podden.

Klara fortsätter:

– Med facit i hand var det väldigt rätt beslut, jag ångrar inte fredagsupplägget, det var toppen!

Ångrar en del från bröllopet

Även om hon inte ångrade fredagsupplägget så finns det idag saker som hon ångrar från bröllopet.

– Jag ångrar ganska mycket. Det har varit jättemycket att jag tänkt ”jag önskar att vi hade lagt mer tid på vissa delar” och ”jag önskar jag inte hade haft mitt huvud uppe i arslet så mycket”, säger hon.

Hon fortsätter.

– Men eftersom att man tänker att man förhoppningsvis bara gifter det en gång i livet, så var det väldigt lång tid efteråt som jag inte kunde se bilder utan att må dåligt eftersom jag bara fokuserade på detaljer och kände ”åh nej, varför?”

Vill du höra mer om friet och bröllopet? Här kan du lyssna på poddavsnittet med Klara Doktorow.

 W9a6504 Webb
Foto: Privat