Du är här Startsida / Inspiration / 15 bröllopsteman för alla stilar att inspireras av
Wedding

15 bröllopsteman för alla stilar att inspireras av

Publicerad den januari 28, 2020

Har ni tänkt ha något speciellt tema på ert bröllop? Det behövs inte mycket för att skapa en röd tråd, och det blir väldigt fint att ha ett tema som är genomgående. Det kan vara så enkelt som ett genomgående färgtema, till att gå all in med detaljer och dekoration. 

Gifter ni er vid havet, kan det till exempel vara en fin idé att väva in det nautiska temat. Är ni båda musiker eller bara väldigt musikintresserade – låt det genomsyra bröllopet. Ett bröllop kan se ut precis hur som helst egentligen, det viktiga är att det ska representera ER!

Kolla in dessa stilar för att inspireras (eller kanske kopiera rakt av)!

Otraditionell

Svart är kanske inte är en typisk bröllopsfärg, men för er lite modiga och mindre traditionella gör den sig riktigt bra som accentfärg.

Alternativ
.
Alternativ2
.
Alternativ3
.

Art Deco

Ett festligt Art Deco/Gatsby-bröllop är som upplagt för galej! Blanda in tidstypiska detaljer från 20-talet med allt det glittriga för den rätta känslan.

Artdeco2
.
Artdeco3
.
Artdeo
.

Bohemiskt

Naturnära och naturligt vackert – ett bohemiskt bröllop i det gröna är riktigt trendigt.

Bohemisk
.
Bohemisk3
.
Bohemsk2
.

Eklektiskt

Mixa färger, stilar och detaljer i ett härligt ordnat kaos. Loppisfynd och designklassiker, högt och lågt, hård och mjukt – inget är för knasigt för ett bröllop i eklektisk stil.

Whim2
.
Whim3
.
Whims
.

Ekologiskt

Ett hållbart eko-bröllop ligger väldigt rätt i tiden. Gröna växter i olika varianter gör sig riktigt bra i både bordsdekorationer och i frisyren. Håll menyn vegetarisk och med närodlade råvaror – ett bröllop med gott samvete!

Eco
.
Eco2
.

Formellt

Ett formellt smokingbröllop betyder inte stelt och trist – tvärtom! Många drömmer om ett traditionellt bröllop enligt konstens alla regler, vilket brukar betyda stor middag och fest. Och vem skulle tacka nej till det?

Formell Tradi
.

 

Formell Tradi3
.

Formell Tradi2
.

Gårdsfest

Vårt svenska väder kanske inte alltid är så förlåtande när det kommer till att planera ett utomhusbröllop, så tänk på att gardera med partytält eller liknande. Annars är en uppdukad sittning i en trädgård något av de härligaste man kan tänka sig!

Garden
.
Garden2
.

Modernt

Strama linjer och minimalistisk design – ett bröllop i modern stil känns verkligen lyxigt trots att ”less is more”.

 

Modern
.
Modern2
.
Modern3
.

Musikaliskt

Är ni stora musik-junkies? Ett liveband och musikinfluenser på bröllopet ger en avslappnad och sätter tonerna för en riktig fest!

Musik
.
Musik2
.
Musik3
.

Nautiskt

Ett kustnära skärgårdsbröllop är mångas förstahandsval, den magiska miljön är verkligen romantisk. Lyft in en bit av havet i bröllopet, som till exempel de söta musselskalen som bordsplacering.

Nautiskt
.
Nautiskt2
.
Nautiskt3
.

Preppy

Tänk Upper East Side eller The Hamptons – ett bröllop i ”preppy” stil är både elegant och avslappnat på samma gång.

Preppy
.
Preppy2
.
Preppy3
.

Romantiskt

Bröllop och romantik är ju i princip synonymer, så ett romantiskt bröllop i ljusa pudertoner och överflöd av ljuslyktor är alltid ett vinnande koncept.

Romantiskt2
.
Romantiskt3
.
Romantiskt
.

Rustikt

Trenden med ett rustikt ladubröllop har varit stor de senaste åren, och det finns ingen anledning att ge upp den än.

Rustikt
.

 

Rustikt2
.
Rustikk
.

Tropiskt

Även de tropiska influenserna är fortfarande aktuella, både när det kommer till dekoration, som bröllop.

Tropiskt
.
Tropiskt2
.
Tropiskt3
.

Vintage

Älskar ni att fynda på loppis, restaurera möbler och vintagekläder? Ett bröllop i vintage-stil är garanterat minnesvärt – och hur underbar är inte idén att kliva in genom två gamla vackra dörrar in till altargången?

Vintage
.
Vintage2
.

Bildkällor: Brides.com, stylemepretty, pinterest

Det är massor att hålla koll på när ni planerar ert bröllop – inte minst hur ni vill gifta er, vilka som ska bjudas in och hur middagen ska vara. Men sen är det de där små detaljerna också… I videon nedan ser du vilka detaljer du inte får missa på bröllopsfesten.