Du är här Startsida / Inspiration / Heidi om slottsbröllopet: ”Ser fram emot att höra tal om kärlek och att skratta”
Bridetobe 2

Heidi om slottsbröllopet: ”Ser fram emot att höra tal om kärlek och att skratta”

Publicerad den mars 27, 2020

I artikelserien ”Bride to be” delar blivande brudar med sig av sin kärlekshistoria. Hur var frieriet, hur går bröllopsplanerna och vad är deras bästa tips? Här berättar Heidi Deckert i detalj om det romantiska frieriet i Kroatien samt om det stundande slottsbröllopet!

När gifter du dig?
–Jag gifter mig med min fästman som heter Billy Blomqvist den 22 augusti i år.

Hur var frieriet?

– Billys frieri var helt perfekt och så romantiskt! Jag skulle snart fylla 30 år och fick en överraskningsresa i födelsedagspresent. Instruktionerna var att packa väskan till en solig plats för en veckas semester, jag visste ingenting mer! Så spännande och roligt bara det!

– Det började väl sisådär då flygbolaget råkat dubbelboka våra platser så vi fick ta ett annat flyg som i och för sig ändå gick snabbare, till vackra Kroatien! Han hade valt staden Dubrovnik, dels för att vi aldrig varit där, dels för vädret och dels för att vi älskade Game of Thrones som har spelat in flera scener för ”Kings landing” där. Staden är fantastiskt vacker och förtrollande!

– Andra dagen på resan, den 11 september hade han bokat bord på en underbar restaurang uppe på ett berg med utsikt över den gamla staden Dubrovnik. Vi åkte linbana upp till berget och fick plats vid ett bord med fantastik utsikt. När vi var där fick jag en känsla om att han skulle fria, jag misstänkte det i alla fall. Att gifta oss är något vi pratat om flera gånger tidigare så det hade inte varit helt otippat om det skulle ske. Jag hade till och med satt en dead line: om han inte friar innan jag fyller 33 år så kommer jag själv att fria. Billy, som den romantikern han är, ville vara den som friar på ett riktigt gentlemanavis. Så när jag märkte att Billy betedde sig något annorlunda och verkade lite nervös så tänkte jag; ikväll händer det äntligen!

Foto 2017 06 23 19 08 51
Foto: Privat

– Vi drack fördrink och åt förrätt och huvudrätt, men ännu inget frieri. Kanske till efterrätten? Nope, inget frieri än. Jag började tro att jag tänkt fel om allt och att det inte alls skulle ske den kvällen. Han hade ju redan gett mig så mycket, resan och romantisk middag, är jag inte lite knäpp som tänker att något mer ska ske..? När efterrätten var uppäten och vinet uppdrucket sa jag att vi borde ta in notan, och han höll med. Jag behövde dock besöka damernas först.

– När jag kom tillbaka och satte mig vid bordet började han prata om hur speciell jag är och hur mycket jag betyder för honom, att jag är hans sanna kärlek. Nu började min nervositet slå in och jag tänkte bara på hur jag såg ut, hur jag sitter, att komma ihåg allt han säger…. att vara bra på att bli friad till helt enkelt! Sedan gick han runt bordet till mig, gick ner på ett knä och frågade om jag ville gifta mig med honom. Jag sa JA innan han hann fråga klart och vi började kramas och kyssas direkt! Då kom personalen fram till oss med bubbel och grattade så mycket.

Hur träffade du din partner och hur länge har ni varit ett par?

– Jag och Billy möttes via en gemensam vän 2012. Jag blev ganska snabbt säker på att Billy var den jag ville vara med, han var lite (väldigt) mer osäker. Det tog cirka 1 år av dejtande och ihärdighet från min sida att inte ge upp om honom. Men den 10 februari 2013 blev vi tillslut officiellt ett par, och snart är det för evigt vi.

Var i världen och på vilken plats kommer ni att gifta er?

– Vi kommer att gifta oss på magiska Hedenlunda slott i Flen.

Vad ser du mest emot under bröllopsdagen?
– Det är att få sitta på bröllopsmiddagen och se ut över alla våra vackra och fina vänner, höra fina tal om kärlek och få skratta en himla massa! Att sitta där bredvid sin själsfrände och bara njuta, känna att allt är helt perfekt och precis som det ska vara! Billy säger att han mest ser fram emot bröllopsnatten haha (med glimten i ögat)

Vad kommer ni prioritera extra mycket på bröllopet?
– Det vi har prioriterat allra mest är faktiskt själva platsen där bröllopet ska äga rum. Vi önskar ha ett tvådagarsbröllop, så att sovplats fanns tillgängligt för samtliga gäster är ett must have. Vi vill ha allt på samma plats: vigsel, middag, fest och övernattning. Även att personal, servering och allt sådant finns på plats, så varken vi eller någon annan gäst behöver fixa och trixa med något under själva dagen D. Sedan är fotograf och videograf väldigt högt upp på listan!

Vad är ditt bästa tips när man planerar bröllop?
–Var ute i god tid! Så att du hinner reflektera vad ni verkligen vill ha och hinner hitta det ni verkligen vill ha, inte bara ta det första bästa. Utan att verkligen lyssna på sig själv och varandra. Man gifter sig bara en gång och då ska det få bli helt perfekt!

– Lyssna på podden Drömbröllop med Johanna Kajson och gäster, så många bra tips där!

– Sist men inte minst, att vara positiv och få det till en gemensam häftig sak att få planera med sin bästa vän! Jag älskar att skriva listor och att fixa saker, jag har så många idéer och kollar pinterest som något besatt (måste jag väl erkänna), medan Billy är jordnära och lite mer realistisk och får det att bli görbart. Vi är ett riktigt bra team och har så kul tillsammans. Så att ha roligt ihop är nog mitt störta tips för alla som ska planera ett bröllop!

Foto 2018 02 05 05 42 52
Foto: Privat

Artikelbild: Lars Bredenberg, Privat

Mer:

Ska du gifta dig? Nu söker vi blivande brudar för en artikelserie