Du är här Startsida / Inspiration / Skriva inbjudningskort till bröllop – 9 saker du inte får glömma
Inbjudningskort Planera Brollop

Skriva inbjudningskort till bröllop – 9 saker du inte får glömma

Publicerad den juni 3, 2020

Inbjudningskorten är den första kontakten gästerna får med ert bröllop. Så för att undvika missförstånd och onödiga frågor är det klokt att lägga lite extra tid på inbjudningarna och se till att all viktig information står med. Här är nio saker du inte bör glömma bort!

Vem ska gifta sig? Självklart ska det framgå vem bröllopsinbjudan kommer ifrån. Det kan vara bra att få med både för- och efternamn för att det inte ska bli några missförstånd.

När är bröllopet? Vilket datum, vilken tid och vilket år äger bröllopet rum? Att skriva ut året kan kännas överdrivet, men vissa är ute i väldigt god tid så det är lika bra.

Vem är inbjudan till? Gäller inbjudan bara till din kompis eller får hen ta med sig sin partner? Detta kan vara svårt för gästen att veta, speciellt om paret inte har varit tillsammans särskilt länge eller inte bor ihop.

Får barnen följa med? Om barn är välkomna eller ej kan vara ett känsligt ämne, så berätta redan på inbjudan hur ni vill ha det på ert bröllop.

Plats för bröllopet? Är festen på samma ställe som vigseln eller behöver man transportera sig på något vis? Skriv ut exakta adresser – och kanske till och med vägbeskrivning om ni tror att det behövs.

Bjuds det på middag? Blir det trerättersmiddag eller har ni bara tänkt bjuda på fika? Låt gästerna veta om de ska vara hungriga eller äta något innan de kommer till platsen.

LÄS OCKSÅ: Så skriver du save the date-kort

Har ni någon klädkod? Ett tema eller klädkod är i första hand till för att hjälpa gästerna med hur de ska klä sig. Frack, kavaj eller smoking? Var konkret så att ingen behöver känna sig utanför.

Vem ska gästerna kontakta? Vem har hand om gästlistan och vem kan gästerna kontakta för att berätta om allergier eller tal? Skriv namn och nummer till er själva eller er toastmaster på inbjudan.

Var kan jag få veta mer? Nu för tiden är det vanligt att brudparet har en hemsida med information om allt mellan himmel och jord. Om ni har det ska adressen såklart stå med på inbjudan.

Få det bästa från Bröllopstorget – följ oss på Facebook!

Foto: Shutterstock

Se i videon nedan: 5 saker på bröllopet som bruden ångrar att de spenderade pengar på