Du är här Startsida / Inspiration / Elin Wass Hiljemark om bröllopsklänningen: ”Jag ville ha något annorlunda”

Elin Wass Hiljemark om bröllopsklänningen: ”Jag ville ha något annorlunda”

Publicerad den mars 19, 2020

I podden Drömbröllop berättar influencern Elin Wass Hiljemark om sitt magiska bröllop med fotbollsspelaren Oscar Hiljemark. Vi får veta allt om det underbara frieriet till Elins olika bröllopsoutfits. 

I juni 2019 gifte sig Elin Wass Hiljemark med fotbollsspelaren Oscar Hiljemark i Båstad där de anordnade ett tredagarsbröllop för sina nära och kära – och det blev minst sagt ett par oförglömliga dagar! Hela bröllopssagan började den dagen Oscar friade och i podden berättar hon om det lyckliga ögonblicket.

– Under en resa till Trysil hade vi en kväll bokat bord på en restaurang med våra familjer. Under middagen ställde sig Oscar upp för att hålla ett tal. Han börjar då att prata om hur kul det att alla i våra familjer har samlats under denna resa och sedan vänder han sig till mig, ställer sig på ett knä och friar, säger hon i podden.

Att välja bröllopsklänning var inte det lättaste

När det kom till planeringen av bröllopet och att välja den perfekta klänningen, var det inte helt lätt att bestämma sig. Elin fick leta och fundera väldigt länge tills hon hittade en klänning som kändes helt rätt.

– Jag provade klänning, efter klänning, efter klänning, men tänkte bara hela tiden att ‘oj, det här kommer att bli svårt’. Då kände jag att det kanske inte kommer att bli lätt att hitta min klänning just här i Stockholm, så jag började leta i Italien där vi bodde och hittade den perfekta. Jag ville verkligen ha en ‘Elin-klänning’. Något som var fint men annorlunda, säger hon.

När det gällde de andra bröllopsplaggen som hon bar under sin bröllopsweekend var det betydligt lättare att hitta rätt.

– På fredagen hade vi en fördrink så jag ville ha något speciellt och fint. Jag surfade därför runt och googlade massor och till slut såg den mest magiska byxdressen som jag bara var tvungen att beställa. Medan på söndagen körde vi en brunch och då ville jag ha något mer avslappnat så jag hittade en supersöt spetsklänning och ett par sandaler, säger hon i podden.

”Vi ville ha massa små aktiviteter för våra gäster”

För att göra bröllopshelgen till något extra speciellt och rolig, anordnade Elin och Oscar olika aktiviteter för sina gäster. Allt ifrån en tennisturnering till yoga. Detta var något som uppskattades mycket av deras familj och vänner.

– På själva bröllopsdagen hade vi planerat in yoga innan frukosten för oss tjejer. Under tiden vi sysslade med det så hade vi planerat in att killarna skulle gå iväg och köra en liten tennisturnering. Allt detta planerades av Oscars pappa och det var så himla uppskattat av alla, säger hon.

Vill du lyssna på poddavsnittet? Här hittar du det.

Foto: Emelie Bernborg

Text: Hanna Sjöberg