Du är här Startsida / Inspiration / Egna blomsterbinderier
Egna Blomsterbinderier

Egna blomsterbinderier

Publicerad den november 18, 2010

Om du gör egna binderier blir det inte bara mer personligt utan det blir också billigare.

En god idé är att ställa det färdiga arrangemanget på en sval plats, gärna i kylen. På så sätt håller sig blommorna fräscha längre. Block med oasis så kallad stickmassa som gör blommorna lätta att arrangera och gör att de håller sig bra. Skär ut storleken du behöver och lägg det sedan i en skål med vatten. Tryck inte ner det utan låt det långsamt sjunka av sig själv. När massan sjunkit under vattenytan innehåller det hela 96 % vatten.

Man kan bara använda oasisen en gång.

Ett tips! Om du ska ha arrangemanget i en skål, spara 1-2 cm ovanför kanten så går det lättare att sticka ned blommor och blad från sidorna. Bast används när du t.ex ska binda en bukett.

Limpistol är bra när du vill göra hårsmycken och liknande saker. Sekatör är bra till att klippa av kraftiga stjälkar och blomstertråd. Blomstertrådar är ganska stela och är bra till stomme för olika ändamål, t.ex för blomkransar. Även till corsage då man kan klä tråden i floratejp och böja till ändarna längst ner till platta spiraler, detta blir en fin detalj.

Kniv är bra när du ska hålla på med blommor. Använd inte en sax eller brödkniven utan investera gärna i bra fickkniv. Inte bara för att det underlättar utan även för att man annars kan klämma ihop de fina rör som blomman får sitt vatten igenom.

Floratejp håller stjälkar som man bundit samman på plats. Tänk på att först dra ut en bit och sträck tejpen en aning, annars kommer den inte klibba ihop sig.

Myrtentråd är lite tunnare tråd som används för binderier. Man kan också använda spoltråd som är en tunn ståltråd som finns i järnhandeln. Tänk bara på att göra egna binderier är väldigt tidskrävande så det behövs mycket tid och en gnutta tålamod.