Du är här Startsida / Inspiration / Charlotta om sommarbröllopet: ”Jag ser fram emot att se Johan längst fram vid altaret”
Brollopst

Charlotta om sommarbröllopet: ”Jag ser fram emot att se Johan längst fram vid altaret”

Publicerad den mars 20, 2020

I artikelserien ”Bride to be” delar blivande brudar med sig av sin kärlekshistoria. Hur var frieriet, hur går bröllopsplanerna och vad är deras bästa tips? Här berättar Charlotta Hägg om det romantiska frieriet i Paris och om det stundande bröllopet

När gifter du dig?
– Jag gifter mig med min bästa vän och drömprins Johan Martinsson den 25 juli 2020.

Hur var frieriet?

– Jag har alltid älskat Frankrike och allt som har med Frankrike och Paris att göra – så när han friade till mig i Eiffeltornet förra sommaren var det en dröm som blev till verklighet! Att han dessutom hade valt förlovningsringen helt själv och lyckats pricka den till 100 procent var verkligen mindblowing!

Hur träffade du din partner och hur länge har ni varit ett par?
– Jag träffade Johan för första gången för över 13 år sedan på en hemmafest, men med tanke på att han var 5 år äldre än mig så var det aldrig aktuellt att börja dejta på den tiden (även om jag gärna hade velat). Efter en studentfest till en vän för fem år träffades vi igen ute på krogen och sedan den kvällen har vi hållit ihop. Johan är verkligen den mest ödmjuka och snälla person jag har träffat och han har en förmåga att lyssna och ta in allt som man säger.

Var i världen och på vilken plats kommer ni att gifta er?
– Vi är två väldigt hemmakära personer som fortfarande bor kvar på den lilla orten där vi träffades för första gången och det är även där vi valt att gifta oss. Vi kommer att vigas i kyrkan där mina föräldrar gifte sig och vi kommer att ha middagen och festen i ett gammalt Tingshus som precis har renoverats av våra vänner.

Vad ser du mest emot under bröllopsdagen?
– Förutom den förhoppningsvis bästa festen i ens liv, så ser jag otroligt mycket fram emot att se Johan stå längst fram vid altaret när jag kliver in i kyrkan med min pappa. Hans blick som möter min och hur vi kommer att reagera – det känns helt klart som det största ögonblicket i ens liv! Då vi både känner såhär så har vi valt att prioritera en riktigt bra fotograf under hela dagen, från morgon till kväll, och det var faktiskt vår första bokning som vi gjorde när vi förlovade oss (30 juli 2019). Tack o lov för det säger vi för hon blev snabbt fullbokad!

Vad kommer ni prioritera extra mycket på bröllopet?
– Vårt bröllop kommer att ha cirka 80 gäster och vi försöker att hålla en budget om 160 000 kronor där catering, fotograf och inredning kommer att bli de stora utgiftsposterna. Mitt bästa tips till alla er som ska planera bröllop är att göra en rimlig budget redan från start med era prioriteringar på vad ni vill lägga pengarna på, så att ni aldrig behöver bli oense om en så tråkig sak som det – för pengar kommer det att gå åt även om man planerar ett budgetbröllop.

Vad är ditt bästa tips när man planerar bröllop?
– Vi delar gärna med oss om våra tips och saker som vi har råkat ut för redan nu. Allt ifrån vår provmiddag som faktiskt inte gick som det var tänkt eller till första gången som tärnorna skulle prova sina klänningar – det är aldrig någon som sagt hur svårt det kan vara!

Ap1 0176
Foto: Privat

 

Mer:

Gift vid första ögonkastet 2020 – här är allt du måste veta

Ska du gifta dig? Nu söker vi blivande brudar för en artikelserie