Du är här Startsida / Inspiration / Cayman Islands
Cayman Islands

Cayman Islands

Publicerad den november 18, 2010

Allt du behöver veta om Cayman Islands.

Fakta:
Cayman består av flera öar och är beläget i karibiska havet väster om Jamaica med en landareal på 260 kvadrat km. Cayman består av 3 stora öar, huvudön heter Grand Cayman och de två mindre öarna heter Little Cayman och Cayman Brac, men det finns även många obebodda småöar och sandbankar. Cayman öarna är ett kontrastrikt land med moderna västfaciliteter blandat med reggae rytmer på gatorna. Cayman i sig har lagunblått vatten, fina ständer, färgglada fiskar och korallrev. Stränderna är oftast livliga och fulla av solstolar och turister, men åker man ut till småöarna kan man få en strand helt för sig själv. På Cayman öarna kan man simma med sällskapliga stingrockor i Stingray City och studera de fantasktiska sköldpaddorna. Gå på restaurang och njut av läckra skaldjur och avsluta kvällen på en bar med öns speciella drinkblandning ”mudslide” som är godare än vad namnet ger sken av.

Invånare: 39,335
Blandat mellan afrikanskt och europeiskt ursprung.
Huvudstad: George Town på Grand Cayman (inv. 16,000)
Språk: Engelska
Klimat: Cayman är varmt under sommaren, från maj till oktober ligger medeltemperaturen runt +29°C. Under denna period kommer det mesta av regnet, men regnskurarna är oftast korta. Vinternmånaderna; november till april är torrare och svalare med en medeltemeratur på +24°C. Öarna är glest befolkade och platta med sumpmark på vissa ställen. De flesta träden består av kokospalmer i alla dess former och gran från Australien. Det finns även en del träd som är giftiga, ett sådant är Manchineelträdet vars sav ger upphov till hudförändrigar, undvik därför att stå under dem när det regnar.
Valuta: Cayman Islands dollar (CI$)
Pengar och kostnad: Cayman är ett ganska dyrt resmål. Hotellen är dock billigare under de lugnare sommarmånaderna. Om man är intresserad av att dyka blir det ofta billigare med hotell/resort paketlösningar jämfört om man skulle anordna det själv.
Budget middag: US$10-20
Medium middag: US$20-30
Lyx middag: US$30 och uppåt
Budget boende: US$70-120
Medelklass hotel: US$120-200
Lyx hotell: US$200 och uppåt