Du är här Startsida / Inspiration / Cape Verde
Cape Verde

Cape Verde

Publicerad den november 18, 2010

Allt du behöver veta om Cape Verde.

Fakta:
Landet består av ca 10 öar med vulkaniskt ursprung, ögruppen ligger 60 mil utanför västra Afrika. När Portugiserna först kom till Cape Verde år 1456 fanns här inga människor utan enbart grönskande vegetation, därav namnet ”verde”.
Numera råder det torka som alltjämt plågar landet, den senaste torkan varade i nästan 20 år. Trots detta så är landet mycket vackert. Cape Verde var en Portugisisk koloni fram till år 1975 och sedan 1991 hålls här folkliga val. São Tiago är huvudön och här ligger huvudstaden Praia.

På den norra sidan av ön ligger en plats som heter Tarrafal, den är känd för sina vackra stränder och hit kan man ta sig med chartrad buss från Praia.
Cape Verde har en av Afrikas mest livfulla karnevaler och då firas det ordentligt med praktfulla gatuparader. Öborna blandar afrikanska, portugisika och medelhavs tongångar med latinska vilket gör det hela typiskt ”Cabo”. Nattlivet är livligt, men det finns även gott om lugna hörn att dra sig undan till.

Trots att massturismen även nått till Cape Verde så är det mycket välbevarat, här finns även bra smultronställen för dykare och vandrare.

Invånare: 401,343
Huvudstad: Praia
Språk: Portugisiska, Crioulo (en blandning av kreolska och afrikanska ord)
Klimat: Den bästa tiden att besöka Cape Verde är mellan augusti-oktober. Då är vädret ganska behagligt varmt, fastän det blåser rätt kraftigt året om, så ta gärna med en vindjacka. Övriga året är det mycket kallare.
Valuta: Cape Verde escudo (CVE) Valutaväxlare
Pengar och kostnad: Man kan klara sig på en US$50/dag.
Vill man kanske dyka eller göra några andra aktiviteter bör man räkna med att spendera minst US$75/dag.
Budget middag: US$5-10
Medium middag: US$10-15
Lyx middag: US$15 och uppåt
Budget boende: US$10-25
Medelklass hotel: US$25-50
Lyx hotell: US$50 och uppåt