Du är här Startsida / Inspiration / Bahamas
Bahamas

Bahamas

Publicerad den november 18, 2010

Allt du behöver veta om Bahamas

Fakta
Bahamas består av 700 öar och 2500 sandöar och landarealen är 13,940 kvadrat km, öarna tillhör egentligen inte västindien men grupperas ofta tillsammans med de karibiska öarna. De största öarna är Eleuthera, Exuma, Abaco, Bimini, Spanish Wells, Walker’s Cay, Rugged Island, Berry Island, Crooked Island, Andros, Cat Island, Mayaguana, Long Island, Akilos, San Salvador, Little lnagua, Great Inagua.

Nästan alla öar omringas av korallrev och sandbankar och de flesta öar är platta. Öarna blir mer kala ju längre söderut man kommer, barrträd är det som dominerar de norra och västra öarna med ormbunkar och annan grönska som undervegitation. Mangroveträd är vanligt förekommande runt de västra öarnas stränder, det är det enda trädet vars rötter klarar saltvattnet. Blommor växer i överflöd året runt, många växer på träd tex. ”Pride of India” vilket är ett stort träd fullt av lavendelfärgade blommor. En annan vacker blomma ”blue mahoe” pryder en form av hibiscus som skiftar mellan gult och rött.

Invånare: 283,705
Afrikanskt ursprung (85%), Europeiskt ursprung (15%)
Huvudstad: Nassau (inv. 190,000)
Språk: Engelska
Klimat: Öarna är behagliga året om med svalkande, nästan ständiga vindar från öst. Den dagliga tempraturen sjunker sällan under +16°C vintertid vilket är december-februari. Sommartid; juni till augusti är det mycket varmt, men temperaturen går sällan över +32°. De norra öarna får mycket mer regn än de södra öarna, men regnperioden är från maj-november, som vanligtvis ger häftiga men kortvariga regnskurar, ibland kan det dock regna under flera dagar. Sommartid kan ibland medföra orkaner, men det är ganska ovanligt. Under sommarperioden har även vattnet behaglig temperatur. Högsäsongen är från mitten av december till mitten av april, då är också hotellpriserna som högst.
Valuta: BSD Bahamiska dollar (B$) Valutaväxlare
Pengar och kostnad: Det kan vara ganska dyrt att bo på Bahamas speciellt vintertid.
Budget middag: US$5-10
Medium middag: US$10-25
Lyx middag: US$25 och uppåt
Budget boende: US$30-75
Medelklass hotel: US$75-150
Lyx hotell: US$150 och uppåt
Svensk researrangör:
Deluxe Vacations
Västindienspecialisten