Du är här Startsida / Inspiration / Amanda om bröllopet på Gotland: ”Vi träffades redan som barn!”
Artikelserie Brollopstorget 1

Amanda om bröllopet på Gotland: ”Vi träffades redan som barn!”

Publicerad den februari 17, 2020

I artikelserien ”Bride to be” delar blivande brudar med sig av sin kärlekshistoria. Hur var frieriet, hur går bröllopsplanerna och vad är deras bästa tips? Nu berättar Amanda Johansson om det stundande bröllopet i den idylliska sommarstaden Visby.

När gifter ni er?

Den 22 augusti 2020.

Hur var frieriet?

– Han hade planerat länge och in i minsta detalj. Han hade bokat sviten på Kolmården (där vi gjorde en av våra allra första resor tillsammans) och beställt frukt, choklad och bubbel. Men när han helt oväntat kom för att hämta upp mig hos min kompis, där jag befann mig, blev han så nervös att han gick ner på knä mitt i hennes hall – bland hundar och småbarn. Han friade på studs, så det var en väldigt överraskande och rolig situation!

Hur träffade du din partner och hur länge har ni varit ett par?

– Vi träffades redan som barn, vi växte upp på samma gård i Fruängen och gick i samma skola. Vi har dock ”bara” varit ett par i nio år.

Var i världen och på vilken plats kommer ni gifta er?

– Vi ska gifta oss på Gotland där vi bor i en ruin i Visby som heter St Nicolai.

Vad ser du mest fram emot under bröllopsdagen?

– Jag ser fram emot hans min när jag går fram till honom då han inte har sett min fantastiska klänning. Men jag ser också mycket fram emot att träffa och prata med alla våra gäster som kommer från olika platser runt om i världen, och som för första gången ska samlas på samma plats.

Vad kommer ni prioritera extra mycket på bröllopet?

– Det känns som att vi inte kan låta bli att prioritera allt! Vi har hittat en av de mest fantastiska lokalerna på Gotland och samarbetar med en restaurang som vet exakt vad de gör. Vi har tagit in jätteduktiga foto- och videografer. Det vi prioriterar allra mest är att våra gäster ska få en fantastisk upplevelse så att bröllopet är något man minns med lycka, oavsett om man är brudpar eller gäst. För Simon är tårtan viktigast, haha!

Vad är ditt bästa tips när man planerar bröllop?

– Mitt bästa tips är att börja i GOD TID! Simon friade redan 2015 och sedan dess har jag lite smått tittat på bilder, inspo, lokaler, blommor och så vidare. Det har gjort att jag, när det väl är skarpt läge, inte har känt mig så stressad. Men det kommer säkert längre fram…!

Amanda Bt 2
Foto: Privat

Ska du också gifta dig och vill synas på Bröllopstorget? Läs mer här!

Artikelbild: Privat/ Shutterstock

Text: Matilda Törnqvist