Du är här Startsida / Inspiration / 5 unika alla hjärtans dag-firanden världen över
Alla Hjärtans Dag Resa

5 unika alla hjärtans dag-firanden världen över

Publicerad den februari 13, 2019

Eftersom årets mest romantiska dag snart är här har hotell- och resesöksajten momondo.se listat fem olika destinationer världen över som erbjuder ett unikt firande på alla hjärtans dag. Besök en fransk by överöst av dekorationer, skåla för romantiken i Bulgarien eller bekänn känslorna för din kärlek i Sydafrika.

Saint-Valentin – Kärlekens by i Frankrike

Paris kan kallas för kärlekens stad, men en kanske ännu mer romantisk upplevelse står franska Saint-Valentin för. Den pittoreska byn, som också kallas just “kärlekens by”, fylls under två dagar, från den 12-14 februari, med upplevelser på temat alla hjärtans dag. Promenera längs gatorna i den lilla byn eller besök dekorerade parker med träd täckta av kärlekshälsningar.

Pomorie – Skåla för kärleken i Bulgarien

Det är vanligt att ge en ros eller en ask choklad för att hylla någon på alla hjärtans dag men i Bulgarien handlar dagen istället om vin. Den 14 februari firas nämligen Sankt Trifon, en dag som också kallas vinodlarens dag med traditioner som att beskära vinrankor för att försäkra att skörden blir god. Befinner du dig i Bulgarien på alla hjärtans dag så ta dig ut till något av de fina vindistrikten, till exempel i Pomorie-regionen, och skåla för kärleken på ett lokalt destilleri eller på en vingård.

Jeju – smekmånad i Sydkorea

I Sydkorea firas flera dagar för kärlekens skull som kan vara bra att hålla koll på om resan går dit under våren. Just på alla hjärtans dag är traditionen att sydkoreanska kvinnor firar männen i deras närhet genom choklad. En månad senare, på vad som kallas White Day, är det kvinnornas tur att hyllas med gåvor från sina kära. Vill man tillbringa en romantisk semester i Sydkorea är ön Jeju ett bra tips. Ön som ofta kallas Sydkoreas motsvarighet till Hawaii, ligger i den Sydkoreanska skärgården och lockar par som vill njuta av lugna och romantiska dagar i den härligt subtropiska och vackra miljön.

Kapstaden – Visa känslorna och besök Taffelberget i Sydafrika

Alla hjärtans dag-gåvor som blommor och godis är vanliga i Sydafrika, men här finns även en annan tradition för att uttrycka sina känslor den 14 februari. På dagen kan den modige delta i Lupercalia, en tradition som sägs ha romerska rötter. Under Lupercalia skriver kvinnorna ned och sätter fast namnet på sin älskade på tröjärmen för att öppet visa sina känslor. Om man firar alla hjärtans dag i Kapstaden kan man bege sig till Taffelberget för den fantastiska vyn från toppen och den vackra vandringen dit.

Buenos Aires – En hel vecka av kärlek i Argentina

Om alla hjärtans dag tillbringas i Argentina finns det romantiska aktiviteter som exempelvis tango att fylla semestern med. Den eldiga dansen har blivit en symbol för romantiken i staden och det kryllar av dansställen. Om detta är något som lockar, men att endast en dag inte känns tillräcklig för att fira kärleken, kan en resa senare under året rekommenderas. Under en hel vecka i juli ägnar sig landet åt att hylla relationer. Under veckan uppvaktar människor varandra genom att exempelvis byta en godis mot en kyss, och veckan avslutas med en dag särskilt tillägnad vänskaper.

 

källa: momondo.se