Du är här Startsida / Inspiration / 10 tips för den mest minnesvärda möhippan någonsin
Mohippa

10 tips för den mest minnesvärda möhippan någonsin

Publicerad den oktober 23, 2019

Att ordna möhippa är inget man bara gör, det kräver planering och eftertänksamhet – i varje fall om du vill att det ska bli en dag bruden sent ska glömma. Här är Bröllopstorgets 10 bästa tips för en oförglömlig möhippa!

1. Var inte för många som planerar. Det blir oftast bara kaos om för många viljor ska komma överens. Välj ut kanske två personer som har huvudansvar för möhippan, förslagsvis brudens närmaste vänner.

2. Vilka ska vara med? Det kan kanske vara lite svårt att ha stenkoll på hela brudens vänskapskrets, så ta hjälp av brudgummen och kanske en förälder för att säkerställa att alla som bruden kommer vilja ha där blir inbjudna.

3. Välj ett datum. Om man är många kan det bli svårt att hitta en dag som alla kan, men så är det bara. Bestäm därför ett datum så tidigt som möjligt och be de som ska vara med att prioritera bort sådant som de lika gärna kan göra en annan dag.

4. Ha en budget. Bestäm i förväg hur mycket pengar var och en är beredda att lägga, så att det inte blir några sura miner i efterhand om det blir dyrare än vad någon hade tänkt sig. Var tydliga!

5. Ta hjälp av brudgummen. Brudens partner är förmodligen den som har bäst koll vad bruden har för sig. Kom ihåg att kommunicera med brudgummen för att säkerställa att ni väljer ett datum som passar.

6. Ta massor med bilder. Möhippan kommer förhoppningsvis vara en dag som bruden minns länge, och ju fler foton som tas under dagen ju längre kommer hon att kunna se tillbaka på den roliga dagen. Det bästa är om man utser någon i gruppen till foto- och filmansvarig. Gärna någon som har lite koll på hur man hanterar kameran!

7. Ha en gemensam aktivitet med svensexan. De ska ju trots allt gifta sig, så det vore väl roligt om bruden och brudgummen fick en dag tillsammans med alla sina vänner samlade. Kanske en frågesport, där möhippan svarar på frågor om de från svensexan, och tvärt om?

8. Fråga vad du kan hjälpa till med. Även om du inte är en av de som ansvarar för möhippan, finns det säkert något du kan hjälpa till med.

9. Tänk på att det är brudens dag. Det är faktiskt inte så noga om just du inte gillar brännboll, det viktiga är att ni planerar aktiviteter som ni tror att bruden kommer att gilla. Bruden i fokus!

10. Ha en B-plan. Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Därför är det alltid bra att ha en plan B som ni tar till om något går snett. Hur ska ni göra om bruden plötsligt blir sjuk? Eller planerar in något samma dag utan att säga något? Detta måste ni ha tänkt på i förväg.

Mer:

Möhippa – 5 roliga saker som gör succé

Rolig frågelek till brudparet – här är 10 klockrena frågor

Ska din kompis gifta sig? Föreviga minnena från möhippan på Instagram med captions till era bilder. Se dem i videon nedan!