Du är här Startsida / Inspiration / 10 mest populära bröllopsblommorna genom tiderna
Blommor

10 mest populära bröllopsblommorna genom tiderna

Publicerad den april 8, 2019

När det kommer till bröllopsblommor, kan det minst sagt kännas överväldigande för en nybörjare. Valen är oändliga, och både när det kommer till särskilda blommor och färgpalett. Om du dessutom inte är en ”blomperson”, kan det hela kännas närmast hopplöst – speciellt om du upptäcker att det finns cirka 100+ sorter av den specifika blomman du gillar…

Så, vad ska en bröllopsblomsnybörjare göra? Jo, först och främst kan du spana in den här listan över de 10 populäraste bröllopsblommorna, så blir du förhoppningsvis lite klokare!

Ros

Det här är en no-brainer: alla vet vad en ros är för något! Det du däremot kanske inte visste, är att det finns fler varianter av rosor än vad som ryms i en bukett. Ju fluffigare, större och flerbladig rosen är, gör den sig bättre som huvudnummer i en bukett eller bordsdekoration. Mindre rosor passar bra som utfyllnad, eller varför inte fördela dem i små vaser längst med hela bordet för en enkel men klassisk blomsterlösning?

Ros
Ros

Pion

Pion är, utan tvekan, den mest eftertraktade bröllopsblomman. Alla älskar den och vill ha den, men det är tyvärr också den dyraste av bröllopsblommor. Så, ett tips! Om du verkligen vill ha pioner på ditt bröllop; håll dem till enbart din brudbukett och skippa dem i bordsdekorationen för att hålla nere budgeten.

Pion
Pion

Anemon

Den vanligtvis svart-vita och grafiska blomman är perfekt för den moderna bruden. Anemoner fungerar både ensam i sin helhet, eller som en vacker accentblomma. Anemoner är dock lite av den känsligare sortens blomma, så se till att de inte blir uttorkade om ni gifter er i ett väldigt varmt klimat.

Anemon
Anemon

Dahlia

Dahlior är fantastiskt vackra, och kommer i en otroligt stor mängd storlekar och färger. De är dessutom lättmatchade, och kan föras in i båda rustika och mer formella dekorationer. Perfekta bröllopsblommor, helt enkelt!

Dhalia
Dhalia

Syrén

Finns det något mer underbart än doften av syréner? Gifter ni er i början på juni då de blommar som bäst, är det nästan ett måste att ha med syréner i någon form på bröllopet. Placera ett stort fång framför er på honnörsbordet, så kommer ni alltid att förknippa syréndoft med er bröllopsdag!

Syren
Syrén

Ranunkel

Du har säkert sett dessa vackra skapelser florera bland buketterna du har sparat på pinterest, men det är inte säkert att du känner till vad de faktiskt heter (namnet är lite av en tungvrickare). De används vanligtvis som utfyllnad och är perfekta för att addera lite en lite vild känsla till din bukett eller bordsdekoration. Ranunkel kommer i en uppsjö av olika färger, men är oftast snarlika i storlek.

Ranunkel
Ranunkel

Luktärt

Luktärt, eller ”Sweet pea” på engelska, både doftar underbart och ger din bukett ett romantiskt uttryck. Blomman för tankarna till något skört och vackert med sina nästintill genomskinliga kronblad. Även denna sötnos kommer i många olika färger. Tänk dig en bukett med luktärt som hålls ihop av ett löst knutet sidenband? Så sött!

Luktärt
Luktärt

Hortensia

Den maffiga hortensian har gjort comeback bland bröllopsblommorna, och inte bara i dess vanliga vita eller ljust blåa ton, utan i den flerfärgade varianten som ses på bilden. Denna håller sig faktiskt längre än de känsliga vita och blåa, och är (enligt oss) helt enkelt lite mer intressant. Matcha med eucalyptus och brudslöja, och ni har en magisk kombo!

Hortensia
Hortensia

Tulpan

Tulpanen må sticka ut i den här listan genom att vara lite väl… vanlig. Men, misströsta icke! Tulpan kommer i fantastiskt många olika sorter; den exotiska papegojtulpanen, den spännande franstulpanen eller den lyxiga dubbelblommande tulpanen, för att nämna några. Men det kanske bästa av allt: tulpaner är budgetvänliga, vilket alltid är ett extra plus!

Tulpan
Tulpan

Orkidé

Orkidéer har en historia av att ha använts lite väl aggressivt i stora, svulstiga bröllopsarrangemang, vilket har fått många att tycka att de gör sig bättre hemma på fönsterbrädan än på bröllopet. Blomman har dock börjat återuppstå som bröllopsblomma på senare år, nu i mer avskalade miljöer och sammanhang. Ta chansen och använd dig av denna moderna klassiker, som kommer i de mest vackra nyanser!

Orkide
Orkidé

 

Artikeln är inspirerad av denna från brides.com