Du är här Startsida / Festen / Smådalarö Gård – Romantiska drömmar vid havet
Smådalarö Gård – Romantiska Drömmar Vid Havet

Smådalarö Gård – Romantiska drömmar vid havet

Publicerad den oktober 28, 2011

Doften av hav, kala skär och väderbitna badbryggor. På Smådalarö Gård upplever du skärgården när den är som bäst – oavsett årstid. Smådalarö Gård är det perfekta stället för dig som ska fira bröllop, fylla jämnt eller vill bjuda släkt och vänner på middag. Varför inte anlända med båt till hotellets brygga, inleda med en golfrunda på vår egen 9-hålsbana för att sedan basta och ta ett dopp i havet? Sedan kan du låta kvällen fortsätta med middag och dans. Dina behov och önskemål styr.

Vi står för de praktiska arrangemangen – allt för att du ska få en helt oförglömlig tillställning.

Vad kan man säga om festlokalens geografiska placering?
– Den vackra miljön kring Smådalarö Gård inbjuder till bröllop och romantik, berättar Jenny Wennberg, bröllops- och festkoordinator på Sjönära Möten. Du hittar oss mindre än 45 minuter från centrala Stockholm. Det går både att åka båt, bil och buss Smådalarö Gård. Herrgården ligger precis vid havet i Stockholms södra skärgård i en vik som kallas för Hemviken.

Hur många gäster finns det plats för?
– Vårt fyrstjärniga hotell rymmer 62 modernt utrustade rum med totalt 120 bäddar, fortsätter Jenny Wennberg. Vår stora festmatsal, Nämdösalen, tar upp till 140 personer. Vi har runda bord upp till 110 personer. Hos oss finns även mindre matsalar som tar 12 respektive 30 personer.

Vad kan man säga om lokalerna och omgivningarna?
– Herrgården uppfördes 1810 som en sorts middags- och festlokal för den ursprunglige ägaren Kapten Karl-Petter Blom, berättar Jenny Wennberg på Sjönära Möten. Huvudbyggnaden har sedan kompletterats med hotellflygel, matsal och orangeri. På tomten, invid vattnet, finns numera också två bastubyggnader, en gästhamn och en utomhusjacuzzi. Ett stenkast från herrgårdsbyggnaden ligger Gits Hus – en separat hotellbyggnad som tidigare fungerat som sommarbostad för revydrottningen Git Gay.

Kan man hålla själva vigseln hos er?
– Ja, det är väldigt populärt att viga sig hos oss och det finns flera trevliga platser att välja bland. Varför inte på bryggan precis vid vattnet med trappan bakom som en naturlig altargång. Eller i parken på vår vigselplats, mitt bland grönskan. Orangeriet är också ett trevligt alternativ en kall vinterdag omgiven av levande ljus. Om man väljer att ha vigsel ute så ser vi alltid till att ha en plan B om vädret skulle bli dåligt. Om ni önskar en kyrklig vigsel så finns i vårt närområde såväl Dalarö kyrka som Ornö kyrka och Utö kyrka. Alla mindre träkyrkor i äkta skärgårdsstil. Önskar man en mera traditionell kyrka är Österhaninge kyrka ett fint alternativ.

Vad kan man säga om fest och middag hos er?
I matsalen kan du ägna dig åt mer sinnliga lustar, mat som inspirerats av skärgård och tillagats med kärlek och som kan kompletteras med riktigt bra viner från vår vinkällare, säger Jenny Wennberg. Den bländande utsikten mot havet förhöjer garanterat upplevelsen. Man kan välja mellan att sitta vid runda alternativt rektangulära bord. Vi ordnar med blomsterdekorationer efter önskemål.

Maten då?
– Meny och dryck bestäms i samråd med gårdens köksmästare och sommelier vid en provmiddag ute hos oss på Smådalarö Gård. Vår köksmästare inspireras av säsongsbetonade och lokala råvaror och era tankar och idéer.

Om man fortfarande tvekar, varför ska man välja Smådalarö Gård?
– Bröllopsdagen är en av livets största hän¬delser, ett alldeles speciellt tillfälle att fira tillsammans med familj och vänner. På våra hotell har vi stor erfarenhet av att arrangera bröllopsfester. Lämna över alla bröllopsbestyr och låt oss hjälpa till med allt från vigseln, bröllopsmiddagen, festen, bröllopstårtan, dansmusiken och övernattningen. Vi garanterar en oförglömlig dag!

Text: Smådalarö Gård
Foto: Smådalarö Gård