Du är här Startsida / Festen / Så bygger du ett eget champagnetorn – steg för steg
Så Bygger Du Ett Eget Champagnetorn – Steg För Steg

Så bygger du ett eget champagnetorn – steg för steg

Publicerad den februari 21, 2017

Vill du imponera lite extra på bröllopsgästerna? Fixa ett champagnetorn till brudskålen! Vi lovar, det är inte så krångligt som det ser ut.

1. Börja med att samla ihop likadana glas. Klassiska, smala champagneglas funkar inte så bra – det är mycket bättre med runda coupeglas. Anledningen till att glasen bör vara likadana är helt enkelt att tornet ska bli så stadigt som möjligt.

2. Hitta ett plant underlag och tänk till vart tornet ska stå någonstans innan du börjar bygga. Använd till exempel ett stort och stabilt bord och ställ gärna en bricka underst, då blir det extra stadigt och är enkelt att torka av sedan. För ja, det kommer spillas en del.

5. Nu är det dags för den tredje våningen. Om du totalt vill ha 30 glas i tornet tar du nu fyra stycken, 2 x 2, och ställer i en kvadrat ovanpå de andra glasen.

6. Och nu går vi på det sista lagret! Där ska det förstås bara stå ett glas, mitt i mellan de fyra som står näst längst överst.

7. Ta fram champagne, cava, prosecco eller något annat bubbligt och börja hälla! Om glasen står kant i kant ska bubblet sprida sig från det översta glaset och neråt i pyramiden. Kom ihåg att räkna på hur mycket dryck du behöver innan du börjar fylla upp ditt mästerverk. Till ett champagnetorn med 30 glas går det åt ungefär sex flaskor.

Få det bästa från Bröllopstorget – följ oss på Facebook och Instagram!