Du är här Startsida / Festen / Musik och underhållning
Musik Och Underhållning

Musik och underhållning

Publicerad den november 17, 2010

På ett bröllop eller en stor fest är musiken och underhållningen viktig. Tips på musik och underhållning finner du här. 

Stämningsmusik
Det kan vara trevligt med lite bakgrundsmusik när gästerna anländer till festlokalen. När själva middagen är över kan det också vara trevligt med lite bakgrundsmusik innan själva brudvalsen drar igång.

Coverband / Dansband
Ett band som spelar levande musik är ett uppskattat inslag på festen. Det är bra att välja ett band som kan spela lite olika typer av musik så det tilltalar alla gäster.
Komiker
Om man vill ha en roligare och mer lättsam fest kan en stå-upp-komiker som verkligen uppmärksammar gästerna vara perfekt. Det finns stå-upp-komiker som antar uppdrag speciellt för bröllop och skräddarsyr den för sin publik, vilket blir en minnesvärd och rolig fest.

DJ
Hyr man en discjockey slipper man själv ordna med musiken. Discjockey kan bli ett lite billigare alternativ än ett band. Värdparet kan skriva en önskelista i förväg vilket utgör en bra grund för discjockeyn.

Egen musik
Vill man varken hyra ett band eller en discjockey kan man göra egna låtlistor. Gör gärna flera olika låtlistor på datorn eller spotify. Ett roligt inslag kan vara att man i inbjudan ber gästerna önska några låtar som de vill ha med på festen.

Allsånger
Vill man lätta upp stämningen under middagen kan allsång vara kul.