Du är här Startsida / Festen / Lekar på festen
Lekar På Festen

Lekar på festen

Publicerad den november 17, 2010

Genom bröllopsforumet har det tillkommit en hel del nya användbara tips på vad man kan hitta på för skoj under bröllopsfesten.

Tipspromenad för gästerna
Gör en tipsrunda där alla frågor handlar om brudparet. Detta kräver förstås en del förberedelser. Svarsalternativen kan vara 1, X, 2 och här finns några exempel på frågor:

Hur/var/när brudparet träffades
Respektive favorit-rätt/-färg/-musik/etc
Vem som gör vad hemma
Hur gamla brudparet är tillsammans på bröllopsdagen- i dagar/timmar/minuter
Vem var statsminister då bruden föddes”

Kanske brudparet eller någon en av dem:
har en udda hobby
samlar på något konstigt
vägde väldigt mycket vid födseln
har slagit ut ovanligt många tänder

Kör tipspromenaden i en paus eller i väntan på att brudparet ska anlända till festen. När det är dags för de rätta svaren kallas brudparet fram för att få svara på frågorna. Gemensamma aktiviteter. Det kan vara trevligt att ha gemensamma aktiviteter och som det är frivilligt att vara med på, här är några förslag:

Gigantiskt korsord med brudparet som tema.

Gemensam målning, där den som vill kan bidra till konstverket. Då kan man använda t.ex akrylfärger som torkar snabbt och som är vattenlösliga. Se dock till att ha några förkläden så gästerna kan skydda kläderna. Om ni köper dukpannå och inte vill ha en vit bakgrund till de kommande motiven är ett tips att grunda med någon fin färg, gärna från mörkt till ljusare in någon riktning.

Familjeträd och fotografier uppsatta för allmän beskådan.

Klippa slips
En klassiker på bröllop som alltid funkar och går särskilt hem på en äldre publik. Detta går att variera i det oändliga, men principen är att en slips ska klippas av.

Slipsklippningen görs som en inledning till bröllopsfesten, som en variant på att ”klippa band” vid invigningar. Ta fram en rejäl sax och hänvisa till att kungen brukar klippa band när han är ute och inviger. Börja sedan att leta efter bandet och säg något i stil med ”oj, nu har vi glömt bandet”. Låtsas leta efter något annat att klippa. Fegisvarianten är att man klipper slipsen på någon som är initierad som har förberett med en billig slips. Men iskallast är att man klipper brudens fars slips – om man törs!

Bildspel på brudparet
Otroligt uppskattat av brudpar och gäster – men det kräver en del förberedelser och jobb. Leta reda på bilder med er själva, för gäster som kanske inte känt er lika länge kan det vara kul att även berätta lite om barndomen. Be sedan någon i bekantskapskretsen hitta på en skojig speakertext.