Du är här Startsida / Festen / Krusenberg Herrgård – för ett sjönära bröllop
Krusenberg Herrgård – För Ett Sjönära Bröllop

Krusenberg Herrgård – för ett sjönära bröllop

Publicerad den oktober 28, 2011

Vid Mälarens strand, i slutet av en lång allé, ligger den anrika herrgården vid Krusenberg. Här firar ni bröllop med stil och elegans inom bekvämt avstånd från både Stockholm och Uppsala. Godset med anor från 1600-talet ligger vackert i den stora parken med ett hundratal äppelträd. Var ni än befinner er på anläggningen är det aldrig mer än ett stenkast till vattnet.

Vad kan man säga om festlokalens geografiska placering?
– Krusenberg Herrgård ligger 25 minuter från Arlanda och inom bekvämt avstånd från Uppsala och Stockholm, säger Jenny Wennberg, bröllops- och festkoordinator på Sjönära Möten. Herrgården har en egen ångbåtsbrygga vid Mälaren, bara 100 meter från Herrgården.

Hur många gäster finns det plats för?
– Vårt fyrstjärniga hotell rymmer 60 modernt utrustade rum med totalt 110 bäddar, berättar säger Jenny Wennberg. Vår stora festmatsal tar upp till 100 personer. Vi har runda bord upp till 72 personer. Hos oss finns även mindre matsalar som tar upp till 30 gäster.

Vad kan man säga om lokalerna och omgivningarna?
– På Krusenberg Herrgård känner du historiens vingslag. Den vackra huvudbyggnaden med anor från 1600-talet har under senare år kompletterats med ett antal moderna hotellflyglar och lokaler. Dessa ligger vackert inbäddade i den stora parken med ett hundratal äppelträd.

Kan man hålla själva vigseln hos er?
– Ja, säger Jenny Wennberg, många väljer att viga sig vid Mälarens kant på vår bryggan eller i vår äppelträdgård. Man kan även välja att viga sig i genuin historisk miljö i Geijerska flygeln. Om man önskar kyrkligvigsel så finns Vassunda och Alsike kyrka bara 10 minuter bort.

Vad kan man säga om fest och middag hos er?
– I herrgården finns vår välrenommerade restaurang som serverar omsorgsfullt tillagad mat efter säsong, alltid med de bästa råvarorna. Den stora festmatsalen ”Stensalen” ligger en trappa upp i herrgården med stora fönster ut mot parken. Efter middagen intas konditorns egen bröllopstårta och kaffe i de vackra salongerna medan personalen förbereder för dansgolv och fest hela natten. Då alla gäster stannar över natten så möts de igen dagen efter vid en stor brunch uppdukad i det gamla köket från 1600-talet.

Maten då?
– Kockarna i Krusenbergs kök har mat som passion och livsstil, säger köksmästare Natasa Hodzic Jansson. Vi vill att våra gäster ska få en upplevelse när äter hos oss. Maten ska vara lagad från grunden med riktigt bra råvaror. Det är också viktigt att måltiden presenteras på ett vackert sätt och doftar gott. Vi äter ju med alla våra sinnen. Menyerna är utvalda med rena och klara smaker med säsongens bästa råvaror i centrum. Krusenbergs egen konditor har alltid färskt bröd redo för frukost, lunch, middag. Även bröllopstårtan bakas på plats.

Om man fortfarande tvekar, varför ska man välja Krusenberg Herrgård?
– Bröllopsdagen är en av livets största hän¬delser, säger Jenny Wennberg, ett alldeles speciellt tillfälle att fira tillsammans med familj och vänner. På våra hotell har vi stor erfarenhet av att arrangera bröllopsfester. Lämna över alla bröllopsbestyr och låt oss hjälpa till med allt från vigseln, bröllopsmiddagen, festen, bröllopstårtan, dansmusiken och övernattningen. Vi garanterar en oförglömlig dag!

Text: Krusenberg Herrgård
Foto: Krusenberg Herrgård