Du är här Startsida / Festen / Höj temperaturen med ett lyxigt tema!
Höj Temperaturen Med Ett Lyxigt Tema!

Höj temperaturen med ett lyxigt tema!

Publicerad den juni 27, 2016

Ett roligt bröllop är en rolig fest – så resonerade Mia Boive och hennes blivande make Peter när de bestämde att deras bröllop skulle se ut som en scen från filmen The Great Gatsby. De hittade sitt drömslott och arrangerade en fest de aldrig kommer att glömma.

I filmen The Great Gatsby får vi följa den mystiske miljonären Jay Gatsby och hans dekadenta och lyxiga fester i 1920-talets USA. När Mia Boive och hennes fästman Peter såg filmen fick de genast inspiration till sin bröllopsfest.

– Vi ville att vårt bröllop skulle bli en riktigt rolig fest. Eftersom vi träffades ganska sent i livet, och har våra egna vänskapskretsar, så tänkte vi att ett riktigt härligt tema skulle vara en bra dörröppnare, berättar Mia.
Nästan alla gäster tog temat till sig och dök upp i spännande 20-talskreationer. Och temat fyllde sin funktion.
– Ja, det blev precis som vi tänkt oss. Stämningen blev avslappnad, fokus låg på festen och alla hade så roligt. Temat gjorde verkligen att alla umgicks med alla – och inte bara med dem de kände sedan tidigare.

Det finns dock flera saker man bör tänka på när man anordnar ett temabröllop, säger Mia. Det första är att välja ett snällt tema, som också är festivt.
– I det här fallet var den officiella klädkoden kavaj och sedan fick man välja hur mycket man ville leva in sig i temat. Ett 20-talstema är ju lättare att ta till sig än till exempel ”karnevalstema”.

Ett slott som passar temat
Steg nummer två är att hitta rätt lokal. För Mia och Peter föll valet på Näsby Slott i Täby norr om Stockholm. 

– Slottet ser verkligen ut som i filmen och det var ju bra för själva temat. Men sedan har Näsby Slott också oerhört bra logistik och kunde hantera våra 110 gäster på ett riktigt bra sätt. Dessutom är lokalen så pass stor att man inte måste duka bort borden för att skapa ett dansgolv, vilket vi tyckte kändes lyxigt.
Annette Wheeler är hotelldirektör på Näsby Slott. Hon berättar att slottet faktiskt var känt för sina många fester i början av förra seklet.
– Det är verkligen ett perfekt slott för den här typen av fester. Alla kan vara samlade på samma plats och det blir intimt utan att bli trångt, säger Annette.
Mias och Peters bröllop var det första temabröllopet på Näsby Slott, men Annette hoppas på fler.
– Jag tyckte verkligen att slottet levde upp med det här temat. Man fick verkligen en känsla av 1920-talet och det var nog både slottets, gästernas och brudparets förtjänst.