Du är här Startsida / Festen / FågelbroHus – Kärlek, mat och golf
Fågelbrohus – Kärlek, Mat Och Golf

FågelbroHus – Kärlek, mat och golf

Publicerad den oktober 28, 2011

En skärgårdsmötesplats med rekreation in på knuten. I den lantliga miljön på Värmdölandet finner du fyrstjärniga hotellanläggningen FågelbroHus. Hotellet är byggt 1991, inrett i Countryhouse-stil och med en genomgående hög standard. Här är det lätt att finna sig tillrätta i de mysiga salongerna och matsalarna. Du har närheten till skärgården och rekreationsmöjligheterna är många. Är du golfare så gör närheten till golfbanan, Fågelbro Golf & Country Club, hotellet till ett golfparadis i skärgården.

FågelbroHus på Värmdölandet utanför Stockholm är en skärgårdspärla med hotell och restaurang i lantlig och ombonad miljö, förstklassig mat och service. Och inte minst – perfekt för bröllop.

Vad kan man säga om festlokalens geografiska placering?
– På FågelbroHus möter lantlig innerskärgårdsnatur, ombonad och bekväm hotellmiljö i rött med vita knutar, berättar Jenny Wennberg, bröllops- och festkoordinator på Sjönära Möten. Detta endast 35 minuter med bil från centrala Stockholm.

Hur många gäster finns det plats för?
– FågelbroHus är ett fyrstjärnigt konferenshotell på Värmdö. Hotellet består av 72 hotellrum med plats för 140 övernattande gäster.

Vad kan man säga om lokalerna och omgivningarna?
– FågelbroHus på Värmdölandet stod klart 1991, berättar Sjönära Mötens Jenny Wennberg. När denna hotell- och mötesanläggning ritades var tanken att de många varierade sällskapsutrymmena, de bekväma konferenslokalerna och hotellrummen skulle separeras i olika avdelningar inom samma rymliga huvudbyggnad. Det innebär till exempel att en fest med hundra gäster i den så kallade svenska matsalen kan pågå för fullt utan att någon gäst hålls vaken mot sin vilja. Den omgivande miljön utgör en perfekt grund för både avkoppling och aktivitet. Precis utanför huvudbyggnaden ligger våra två golfbanor – en 9-håls- och en 18-hålsbana. Vår tennisbana står till förfogande för alla gäster. Skog, hav och de intilliggande hästhagarna gör området perfekt för en tur en skön promenad.

Kan man hålla själva vigseln hos er?
– Ja, säger Jenny Wennberg, det går jättebra att vigas i den vackra omgivningen kring FågelbroHus. Till exempel på vår stora ångbåtsbrygga nere vid havet eller på den romantiska vita bron bakom hotellet. Alternativt kan vigseln förrättas i Djurö, Ingarö eller Värmdö kyrka.

Vad kan man säga om fest och middag hos er?
– Bröllopsmenyn komponeras efter önskemål och måltiderna avnjuts i våra vackra matsalar i huvudbyggnaden. Vår största matsal ”svenska matsalen” tar upp till 100 personer. Vi har även mindre matsalar som tar upp till 25 personer. Efter middagen intas bröllopstårta och kaffe i de vackra salongerna och dansgolv förbereds i baren för fest natten lång. Efter några timmars dansande serveras grillad korv från vår stora utegrill på terrassen. För de gäster som har övernattat serveras dagen efter en stor frukostbuffé.

Maten då?
– FågelbroHus är sedan länge välkänt för sin goda mat. Närproducerat och säsongsbetonat är två nyckelord i FågelbroHus kök, berättar Andreas Friimodig, köksmästare på FågelbroHus. Med bra råvaror och mat lagad med noggrannhet och kärlek kommer smakerna till sin rätt. Jag har gärna en närmare kontakt med våra gäster och bjuder gärna in till matlagningsaktiviteter och menyprovningar i köket.

Om man fortfarande tvekar, varför ska man välja FågelbroHus?
– Bröllopsdagen är en av livets största hän¬delser, menar Jenny Wennberg på Sjönära Möten. Ett alldeles speciellt tillfälle att fira tillsammans med familj och vänner. På våra hotell har vi stor erfarenhet av att arrangera bröllopsfester. Lämna över alla bröllopsbestyr och låt oss hjälpa till med allt från vigseln, bröllopsmiddagen, festen, bröllopstårtan, dansmusiken och övernattningen. Vi garanterar en oförglömlig dag! 

Text: FågelBroHus
Foto: FågelBroHus