Du är här Startsida / Festen / Ewa – Bröllopstorgets egen koordinator
Ewa Bröllopstorgets Egen Koordinator

Ewa – Bröllopstorgets egen koordinator

Publicerad den augusti 25, 2011

Ewa Björnsdotter är Bröllopstorgets nya expert. Ewa är auktoriserad bröllopskoordinator och utbildad vid Bröllopsakademien. Till vardags driver hon firman Giftastankar i Stockholm. Hon kommer att svara på frågor gällande allt som har med planering och dekorationer att göra.

Hej, Ewa Björnsdotter, Bröllopstorgets nya expert! Du arbetar som bröllopskoordinator, vad gör man då?
– Att vara Bröllopskoordinator måste vara det roligaste jobbet som finns! Jag får ju träffa så många underbara brudpar och hjälpa dem med en av deras viktigaste dagar i livet. Mina uppgifter är olika från bröllop till bröllop, men min främsta uppgift är att få brudparet att känna sig trygga. Jag ska också hitta leverantörer och se till att allt flyter på som det ska på bröllopsdagen. Jag är dessutom specialiserad på styling och design, det är mitt favoritområde. Jag älskar alla små detaljer som i alla fall jag tycker måste finnas med på ett bröllop.

Vad är trendigast just nu inom bröllop?
– Just nu är det väldigt trendigt med DIY (do it yourself), att man exempelvis fixar inbjudningskorten själva eller kanske gästgåvor. Sen fortsätter trenden med personliga bröllop, som har hängt med nåt år nu. Det tycker jag är en väldigt bra trend, för bröllopet ska ju spegla brudparets personligheter.

Vad är viktigast att tänka på när man ska gifta sig?
– Att man gör som man själv vill. Att man bjuder de gäster man vill ha på bröllopet, den maten man själv tycker om. Sen tycker jag att man ska börja med att göra en prioriteringslista och en budget. Tryter budgeten är det bara att man hoppar de saker som står längst ner på prioriteringslistan.

Vilket är den vanligaste planeringsmissen?
– Att man skjuter upp allt till sista minuten. Det är bra att börja planera nio till tolv månader innan bröllopet, om man ska få tag på de bästa leverantörerna. För att undvika stress och jobb dygnet runt sista månaden är det bra att göra en tidsplanering, där man också kan bocka av det man gjort. Glöm inte att ta hjälp av vänner och familj, de ställer oftast gärna upp.

Är du själv gift?
– Nej, inte än. Barn och hus har på nåt sätt lyckats smita emellan. Men jag är förlovad och bröllop blir förhoppningsvis inom 2 år.

Vad kan man fråga dig om i expertforumet?
– Allt som har med själva planeringen att göra! Hur man hittar den bästa fotografen, när man ska göra vad, vilket tema man ska välja och sådana saker. Och självklart kan man fråga om allt som har med dekorationer och dukningar att göra eftersom det är mitt absoluta favoritområde.

Slutligen, beskriv ett lyckat bröllop med tre ord?
– Skratt, tårar och kärlek.

Här i forumet kan du ställa en fråga till Ewa!