Du är här Startsida / Festen / Duka med blomstergirland
Blomstergirland

Duka med blomstergirland

Publicerad den augusti 20, 2018

Något slags blomsterarrangemang hör till vanligheterna vid en bröllopsdukning till middag och fest. Istället för buketter i vaser har blomstergirlanden kommit stort på sista tiden: en lång, grönskande utsmyckning som går att variera i oändlighet för att passa både det pampiga exklusiva bröllopet, till det mindre och mer rustika.

Dessutom behöver den inte alltid innehålla blommor, vilket gör att ni kan komma undan för en billigare peng… eller varför inte gå på jakt i omgivningen kring bröllopet på jakt efter löv och grenar (givetvis dubbelkollar ni att det är okej att plocka och klippa av det gröna) och komponera ihop girlanden själv?

Bröllopstorget har valt ut 12 olika varianter och stilar på blomstergirlander – inspireras här!

Nätt och romantisk

Enkla blad tillsammans med pudriga toner blir smakfullt och romantiskt.

Garland1
Bildkälla

Krans till runda bord

Många väljer runda bord istället för långbord till middagen. En vacker krans ger en liknande effekt som en girland, och passar ju perfekt till de runda borden.

Garland2
Bildkälla: Pinterest

Yvig och trendig

Låt trenden med yviga buketter finnas med i dukningen. Eucalyptusblad och enstaka trädgårdsrosor = magiskt!

Garland3
Bildkälla: Pinterest

Klassiskt grön-vit

En krispig vit dukning med gröna inslag är en färgpalett som aldrig blir fel. Denna girland med enkla gröna blad och brudslöja kommer verkligen till sin rätt!

Garland4
Bildkälla: Pinterest

Enstaka kvistar

En blomstergirland behöver inte vara maffig och stor för att ha en effekt. Med några enstaka kvistar kommer man långt!

Garland5
Bildkälla

Frukt och grönt

Ett bröllop bland citronträden, någon? Om bröllopet stundar i exempelvis Italien, varför inte väva in omgivningen på ett vackert sätt som här?

Garland6
Bildkälla 

Liva upp en dramatisk dukning

En svart dukning på bröllopet kan vara riktigt elegant, men många kanske tvekar just för att det blir för mörkt. Murriga toner kan dock enkelt livas upp med gröna inslag, och speciellt fint med en girland som då löper med längst hela bordet och inte bara på enstaka ställen.

Garland7
Bildkälla

Brudslöja deluxe

Vad passar mer perfekt på bröllopsfesten än brudslöja? Även fast det är en girland utan löv och blad ger den en luftig, ljus och framförallt vacker effekt!

Garland8
Bildkälla

Färgfest

När någon säger ”pappersduk” och ”bröllop” i samma mening känns det kanske inte speciellt festligt. Men med en eklektisk och färgglad dukning som här, blir det genast intressant! En blomstergirland som binder ihop hela temat blir pricken över i:et.

Garland9
Bildkälla

Flower power

Vita hortensior på rad på en sidenduk – say. no. more.

Garland10
Bildkälla

Vintervärme

Ett vinterbröllop mår bra av lite grönska! Här får en sval dukning värme av mörka träslag och en skogsinspirerad girland.

Garland11
Bildkälla

Olivkvistar

Vackra olivkvistar passar otroligt fint i en blomstergirland – helt i sin enkelhet.

Garland12
Bildkälla: Pinterest