Du är här Startsida / Festen / 15 bröllopstrender för 2019
Bröllopstrender

15 bröllopstrender för 2019

Publicerad den november 23, 2018

2018 lider mot sitt slut, vilket innebär att en ny bröllopssäsong snart tar vid. Amerikanska Brides.com frågade experterna i branschen om vad de förutspår att bli 2019 års bröllopstrender. 

Vi har listat 15 av dem här! (psst! våra personliga favoriter är nr. 3 och 13)

1. Svarta accenter

Svarta detaljer blir ett chict inslag till valfri färgpalett. Den markanta kontrasten mellan exempelvis ett pudrigt blomsterarrangemang och sofistikerade svarta stearinljus gör att dukningen verkligen sticker ut.

Trend1
Svarta accenter

2. Blommor som berättar en historia

Har du en specifik blomma som betyder extra mycket för dig? Kanske rosbusken som växte i trädgården vid ditt barndomshem, eller de första blommorna ni gav till varandra när ni blev ett par? Ta vara på det och använd dem i dekorationen! På så sätt blir det inte ”bara” blommor och det kanske känns lite bättre i magen när det kommer till alla de tusenlappar som spenderas på blommor till bröllopet.

Trend2
Blommor med betydelse

3. Modernt mixat med traditionellt

Genom att blanda gammalt och nytt får dukningen en unik känsla. Olika texturer gör exempelvis att det känns balanserat och genomtänkt.

Trend3
Modernt och traditionellt i en mix

4. Håll det enkelt

En stil som håller i sig under kommande år är ”förfinad elegans” – en klassisk, enkel och elegant stil kommer helt enkelt alltid att vara trendig. Ett tips är att låta dekoren vara minimalistisk, och hålla en sval färgpalett.

Trend4
Enkelt vackert

5. Sammet

Sammetstrenden står fortfarande stadig inför nästa år. Använd draperier, gardiner och större tygstycken i sammet för att skapa en varm känsla. Bryt av med hårdare detaljer som plexiglas eller glas för exempelvis ljusstakar och vaser.

Trend5
Varm känsla med sammetsduk

6. Monogram

Ett eget monogram på inbjudningskort och servetter ger bröllopet en härlig, personlig touch. Servetterna kan ni ju dessutom bara tvätta och använda till framtida middagar hemma!

Trend6
Monogramsbroderade servetter

7. Grönska

Underskatta inte effekten av många gröna inslag! Naturliga element som växter ger både en lyxig och välkomnande känsla, och kan göra underverk för en stel festlokal.

Trend7
Grönt är skönt

8. Olika höjd på ljus och blommor

Höga ljus har en teatralisk och dramatisk effekt. Plocka därför in extra höga ljus tillsammans med vanliga, för den där extra touchen. Vill du göra ljusen till en extra snackis; använd vaxljus! Om du dessutom väljer olika höjd även på blomsterarrangemangen bidrar det till ännu mer djup i dukningen.

Trend8
Vaxljus ger en rustik känsla

9. Håll det prydligt

Plocka bort krimskramset och låt dukningen vara prydlig! Det ger ett harmoniskt intryck och gör sig framför allt mycket bättre på bild.

Trend9
Prydligt men piffigt

10. Pasteller

Mintgrönt, lavendel, beige och ljust pudriga toner är bara några av de pasteller som vi kommer att se under nästa år. Och vad är väl ett vårbröllop utan pastellfärger?

Trend10
Ljuva pasteller

11. Transparent servis

Tallrikar helt i glas ger en ren och klar look i all sin enkelhet. Hittar du porslin med en snygg metallic-kant är det även fint att plocka upp det på glas och detaljer.

Trend11
Modern dukning med mycket glas och metall

12. Personlig touch

Gör varje plats personlig genom namnskyltar de kan ta hem. Laserutskrifter med varje persons namn i något tjockare material blir en rolig överraskning och ett fint minne att ta med från bröllopet.

Trend12
Gör namnskyltarna till en gåva att ta hem

13.  Avslappnat hellre än stramt

Blomstergirlanger och takdekorationer kan bli riktigt kostsamt om de ska byggas och sättas ihop specifikt för ert bröllop. Satsa på lös, avslappnad grönska i taket, och långa, fylliga girlanger på borden.

Trend13
Lummig grönska

14. Mönstrade vaser

Eftersom grönska i form av blad och löv (eukalyptus för att nämna något) är en stor trend är det fint att bryta av med en mönstrad vas. Plocka in en maffig vas som passar i färgtemat och låt den stå i fokus.

Trend14
En mönstrad vas lyfter dukningen

15. Färgade bestick

Överväg något annat än silverfärgade bestick. Mässing har länge dominerat, men nu börjar andra färger leta sig in. Svart är en het kandidat (se första punkten på listan).

Trend15
Våga färgade bestick!