Du är här Startsida / Vigseln / Mannen i fokus
Mannen I Fokus

Mannen i fokus

Publicerad den november 18, 2010

Skönhetsbehandlingar för män. De flesta kvinnor är mycket måna om sitt utseende inför den stundande festen – men vi får inte glömma mannen. 

Allt fler män blir måna om sitt yttre. Det finns en uppsjö av behandlingar, smink, kroppsvård mm enbart för män. Även när det kommer till den stora festen finns små saker som får en att må bättre. Här finner du små tips.

Underkläder: Välj svarta tunna strumpor till festklädseln, till jaquette kan man även välja grå strumpor.

Nagelvård: Gå igenom dina naglar före bröllopet, alla kommer vilja titta på era ringar och då även på dina naglar. Gör det helst efter du är nyduschad, då är naglarna mjukare. Skjut försiktigt ned nagelbanden och ta bort löst skinn runt naglarna och smörj sedan in händerna med en kräm. Se till att naglarna är jämna, rena och kortklippta. Gå även igenom fötterna så du känner dig fräsch från topp till tå, klipp tånaglarna och ta bort förhårdnader. Var noga med att inte klippa ner naglarna för långt vid sidorna, det kan ge upphov till nageltrång vilket är mycket smärtsamt.

Motion: Om du inte i vanliga fall motionerar så kan det vara bra att börja med det. Vardagsmotion mår alla bra av. Det reducerar också stress.

Klippa håret: Klipp håret ungefär en vecka före festen så är frisyren mer lättskött.

Solning: Var alltid försiktig i solen. Bär gärna minst 15 SPF hela året runt.

Sömn: God sömn bidrar till harmoni och hälsa. Undvik sena nätter innan en stor fest.

Ansiktet: Gör gärna en djuprengöring med jämna mellanrum.

Frukost: Detta är dagens viktigaste mål. Så hoppa inte över det.