Du är här Startsida / Featured / Därför vill du ha ett midvinterbröllop!

Därför vill du ha ett midvinterbröllop!

Publicerad den november 19, 2019

De allra flesta par gifter sig under våren eller sommaren. Vi vill slå ett slag för den andra halvan av året. Ett vinterbröllop blir med enkla medel en riktig sagofest! 

Att gifta sig under vintern är nog så romantiskt som ett sommarbröllop. Tänk gnistrande snökristaller, klar vinterluft och värmande drinkar att välkomna gästerna med. Här är fem anledningar att säga ja! i midvintertider.

1. Romantiken

Romatik till toner av snöknarr och sprakande eldar.

Lyktor som lyser upp vägen fram till kyrkan, din frusna hand i din kärestas varma, snöknarr under era fötter. Behöver vi säga mer? Och bröllopsbilderna … Kan det bli annat än romantiskt med ett snötäckt landskap i bakgrunden?

2. Det dukade bordet

Elegant och rustikt på samma gång. Minivas, Celebration, från Top Stories. Tallrik, Nordic Sand. Linneservett i tvåpack, Växbo Lin. Bestickset, Viken. Glas med känsla av iskristaller, Rumours Tumbler. Du hittar allt på Cervera. Foto: Vester Design

Vitt, vitt , vitt! Dukningen på ett vinterbröllop går såklart i vita och naturfärgade toner. För att förstärka vintertemat adderar man barr- eller grankvistar i små vaser eller en kvist vid varje kuvert. Vackert i all sin enkelhet.

3. Tårtan

Collage Cakes
Bröllopstårtan är såklart höjdpunkten. En vintertårta är snövit på utsidan och inuti får den gärna vara av choklad.

En bröllopstårta i vintertappning är något alldeles extra. Kristyr och dekorationer i form av små pärlor, snökristaller och silverströssel gör sig fint som tårtdekoration. För lite mer rustik känsla kan du jobba med inslag som enbär, ris och dekorativa vinterblommor.

Tips! Kika in här för vackra tårtfat. 

4. Dekorationerna

”Snötäckta” kottar som placeringskort. Assiette i glas, Iittala. Skål i frostat glas, Orrefors. Sätt en grankvist i en keramisk vas, som den här från Bloominville. Ljusstake, Rumours, i kristall. Servettring med klös, Skultuna.  Du hittar allt på Cervera.

Dekorera med naturen som ledsagare: mossa, granris och kottar. Snåla inte med ljusstakar och ljuslyktor. Frostat glas ger en fin vinterkänsla. Även keramiska detaljer som vaser i stengods är helt rätt.

5. Tillgängligheten

Under vinterhalvåret är det ofta lättare (och billigare!) att hitta festlokal och även tid för vigsel om man gifter sig i kyrkan. Det är även enklare för övernattande gäster att hitta hotellrum. Och inte minst: eftersom det är betydligt färre bröllop och fester på vintern behöver ni inte oroa er för att krocka med kompisarnas tillställningar.

Mer inspiration för ditt bröllop hittar du hos Cervera!