Du är här Startsida / Samarbete / Cervera / 8 bröllopstrender 2019
Huvudbild Brollopstrender 2019

8 bröllopstrender 2019

Publicerad den februari 21, 2018

Annonssamarbete mellan Bröllopstorget och Cervera

Planerar du att gifta dig under 2019 och vill få lite tips på vilka detaljer som trendar just i år? Här har vi tagit fram 8 trender och hur du kan dekorera enligt dem med produkter ur Cerveras stora sortiment!

 

1. Coupeglas till brudskålen

De flesta serverar den första skålen med brudparet, så kallad ”brudskålen” ur de klassiska flöjtglasen. De är både vackra och praktiska, då de hindrar bubblorna från att försvinna ur drycken. Men varför inte frångå från det traditionella och istället servera bubblet ur de Gatsby-liknande coupeglasen, som ger en mer elegant touch på festen. Coupeglasen gör att du kan känna doften av bubblet, vilket är en viktig faktor i smakupplevelsen.

Champagne Torn
Bildkälla: Pinterest

Hitta produkterna:

Coupetglas Cervera
Från vänster: Essence Champagneskål: Iittala, Rumours Champagneskål: Table Top Stories, Secret Champagneskål: Top Table Stories, Romance Champagneskål: Table Top Stories

2. Pampasgräs

Under 2018 blev det riktigt populärt att dekorera och inreda med pampasgräs, och trenden har fortsatt in i 2019. Varför inte ta in växten och dess mjuka och sobra färg och textur i bröllopsdekorationen?

Pampas I Glasvaser Bröllopsdetaljer
Bildkälla: Pinterest
Braedon Flynn Photography Pampas Grass
Bildkälla: Braedon Flynn Photography

Hitta produkterna:

Vaser Cervera
Från vänster: Dot Vas: House Doctor, Pastille Vas Sand: Cooe Design,
Hammershöi Vas: Kähler Design, Omaggio Vas: Kähler Design

3. Dessertbuffé

Allt fler väljer att gå ifrån att bröllopstårtan är middagens dessert, till att servera en stor dessertbuffé istället för, eller som ett komplement till, bröllopstårtan. För att få buffén att se riktigt inbjudande ut bör maten och desserten förstås serveras på ett smakfullt sätt, för vi äter ju faktiskt med ögonen också.

Sweet Style Dessertbord Buffé
Bildkälla: Pinterest

Hitta produkterna:

Tårtfat Serveringsfat Cervera
Från vänster: Kastehelmi Katfat: Iittala, Våningsfat: Eva Solo

4. Plocka in naturen

Allt fler väljer att ha bröllopsmiddagen och festen i lador eller liknande, för att få en mer lantlig och genuin känsla. Varför inte plocka in miljöerna kring bröllopslokalen i dekorationerna? Gifter ni er i skärgårdsmiljö kan havets blå och klippornas mörkgrå färg få utgöra basen i dekorationen, och gifter ni er med skogen runt knuten kan dekorationerna utgå från trädens gröna färg.

Mily Delamater Photography And Leah Fisher Photography Ta In Naturen
Bildkälla: Mily Delamater Photografohy & Leah Fisher Photography
Etsy.com Ta In Naturen
Bildkälla: Etsy.com

Hitta produkterna:

Tallrikar Cervera
Från vänster: Rua Nova Tallrik: Bordallo Pinheiro, Mist Tallrik: Table Top Stories, Nordic Sea Skål: Broste Copenhagen

5. Låt besticken säga sitt

Bestick är inte bara ett redskap att äta med, det är också en stor del av dukningen. Tänk därför en extra gång när du ska välja bestick så de följer resten av dukningens stil. Har du en modern och rustik dukning kanske svarta bestick kan vara det som sätter pricken över i:et, och för en mer romantisk dukning kanske rundade bestick med någon vacker detalj kan passa väldigt bra.

Conforti Photography Mod Wedding Guld Bestick
Bildkälla: Conforti Photography / Mod Wedding
Hildestories.com Svarta Bestick
Bildkälla: Hildesstories.com

Hitta produkterna:

Cervera Bestick
Från vänster: New England Bestickset: Dorre, Golden Gaffel: House Doctor, Golden Kniv: House Doctor, Dorotea Night Matkniv/gaffel: Gense

6. Något gammalt, något nytt…

Att använda det man redan har är något som ligger helt i tiden, och du behöver inte köpa allt nytt för att bröllopet ska bli precis sådär perfekt som du tänker dig. Varför inte duka med de vackra linnedukarna du ärvt efter mormor, eller använda farfars gamla ljusstakar? Genom att blanda ärvda saker med nya, får bröllopet en mer personlig touch.

Pinterest Dukning Bröllop Ljusstakar
Bildkälla: Pinterest

7. Gåva till gästerna

Ibland vill man som brudpar vill ge en liten symbolisk gåva till sina gäster för att visa sin uppskattning. Det får dock inte vara en sak man ger ”bara för att” som gästen sedan kommer glömma bort eller slänger. Något som är fint att ge bort är en liten växt eller en stickling. Den kan gästen sedan se växa hemma hos sig som en påminnelse om hur stark kärleken är, och att den växer om man vattnar den och ger den näring.

Acres Of Hope Photograph Suckulenter I Små Krukor
Bildkälla: Acres of Hope Photograph

Hitta produkterna:

Cervera Krukor Bergs Potter
Från vänster: Köpenhavner Kruka 10 cm: Bergs Potter, Celebration Vas Mini: Table Top Stories, Ostrich Kruka 14 cm: By On

8. Önskelista

I takt med att vi blir allt mer medvetna om att allt vi köper nytt påverkar klimatet och att ”less is more” är att föredra när det kommer till hur mycket saker vi har hemma, är det allt fler som sätter upp en önskelista på vad de önskar sig i bröllopspresent. Det minskar risken för att få tio brödrostar och tre olika uppsättningar vinglas i present.

Ruffled Photo By Fondly Forever Photography Http://ruffledblog.com/california Orange Grove Wedding
Bildkälla: Ruffedblog.com

Cervera har en funktion där man som brudpar registrerar sig för att skapa en önskelista med vad man önskar sig ur Cerveras enorma produktutbud. Önskelistan kan sedan delas med gästerna, och när någon gäst köper något på listan så försvinner produkter ur listan, vilket minskar risken för dubbletter. Hur smart är inte det? Läs mer om Cerveras önskelista här!