Du är här Startsida / Mode & Skönhet / Så får vi bort pormaskar
Så Får Vi Bort Pormaskar

Så får vi bort pormaskar

Publicerad den februari 18, 2014

Vill du fixa en fin näsa? Få bort svarta promaskar från ansiktet? Här är medlemmarnas bästa råd till en ren och mjuk hud. Hitta din favorit och testa!

”Jag använder peelingkräm/tvätt med peeling och sen en djuprengörande mask som drar samman porerna. Till exempel en lermask.”

”Jag kan rekommendera såna där strips för att göra rent i porerna över näsan i alla fall. Kostar typ 15 spänn. Man baddar huden, sätter dit en lapp, låter sitta en stund och sen drar bort. Pormaskarna följer med och lappen ser ut som en liten svart granskog. Urk!”

”Jag har prövat med sådana strips och de fungerar inte alls för mig!? Antar att jag har lite för små porer… Men ändå irriterande i vägen. :)”

”Ånga ansiktet!”

”Tips om man använder såna där strips. Funkar bäst om man duschat alldeles innan, då är porerna mer öppna.”

”Näsplåster och andra portömningar fungerar bara för stunden. Pormaskarna kommer tillbaka. Det enda som egentligen fungerar i det långa loppet är kontinuerlig användning av salicylsyra/BHA. Jag vet flera som har blivit av med pormaskarna med hjälp av BHA men tyvärr hjälper det inte alla (inklusive mig, men jag är väl ett hopplöst fall…).”

”Jag går regelbundet till en hudterapeut som rengör ansiktet, och tar bort pormaskar. Huden känns som en barnstjärt i veckor efteråt.”

”Jag går ca 1 gg varannan månad. Vore det billigare skulle jag gå oftare det är underbart att bli ompysslad.”

”Boka en tid för ansiktsbehandling. Då försvinner dom. Även om det gör ont. Annars kan du ånga ansiktet själv och därefter klämma ut dom med två bomullstussar. Jag har inte så många pormaskar själv men mina sitter väldigt djupt och kan vara svåra att få bort själv, så jag går på regelbunden ansiktsbehandling.”

”Jag brukar dra ut mina pormaskar på näsan med pincett – då blir det inga fula klämmärken.”

”Det allra bästa medlet för oren hy, pormaskar och små infektioner är en mask av honung. Värm honung (vilken som helst) i micron. (OBS! Det blir jättevarmt fort. Kolla med insidan av handleden så du inte bränner dig i ansiktet, ska ju bara vara lite ljummet) Blanda i lite vetekli så det blir bra konsistens, bre på ansiktet och låt sitta en kvart. Huden blir som en barnrumpa och definitivt ren. Men lite kladdigt är det ju så en dusch efter är inte helt fel. Lycka till!”

”Ansiktsbehandling har jag gjort, men jag höll på att skratta ihjäl mig: hon tvättade ansiktet med nån kräm, sen fick jag sitta med varm ånga i ansiktet i 10 minuter och sen klämde hon mina pormaskar, varpå jag fick en sammandragande ansiktsmask och sen lite moisturizer som final. Hade kunnat göra det där själv och spara 400:-!!!! Ångbad ovanför kastrull och lite klämma (eller inte, det är ju egentligen inte bra även om en hudterapeut gör det!!:P) och sen lermask som jag hade hemma = samma sak!!”