Du är här Startsida / Mode & Skönhet / Lockigt hår
Lockigt

Lockigt hår

Publicerad den november 23, 2010

Så skapar du ett lockigt hår inför den stora festen.

På salongen
Har du vågigt hår och vill ha lockigt kan rätt klippning ta fram lockarna. Lösningen är att trimma topparna under den våg som kommer fram när håret är blött, inte bara att klippa en massa etapper.
Precis som rakpermanenter är vanliga permanenter inte lika slitsamma för håret som de var förr. Det finns olika styrkor på permanenterna idag, likaså olika slags lockar samt hållbarhet. Ett snittpris på en permanent idag på ett mellanlångt hår är ca 800 kr.

Hemma
Hempermanenter är också mildare för håret idag än dom var förr. Men skippa helst de små rullarna som brukar medfölja i paket, köp istället lite större plastrullar så blir håret inte så smålockigt.
Många tycker att när de går till frisören och får håret lockat så håller lockarna sig ibland flera dagar, medan när man ska locka håret själv så går lockarna ur nästan direkt. Det finns några hemligheter, för att få lockigt hår blir det bäst resultat om man formar håret medan det fortfarande är fuktigt. Det beror på att håret har olika struktur när det är torrt respektive blött. När det är fuktigt kan man lätt forma håret med hjälp av stylingprodukter, spolar och värme. När frisyren är klar sprayas den, men med en armslängd avstånd. Detta för att sprayduschen ska hinna torka något innan det landar i håret, annars blir frisyen nertyngd av fukten och lockarna kan då gå ur.

 

Tips på produkter

Curl energy mousse från Wellas High Hair-serie, hjälper permanentat och självlockigt hår på traven.
Pris: ca 100 kr

Screwd från Fudge ger tillbaka fjonget i dina lockar, innehåller bland annat naturkåda och veteprotein.
Pris: ca 150 kr.

KMS har en hel Curl Up-serie för den som vill bättra på och vårda sina lockar. Curl Up Bounce Back Spray kan sprayas i både torrt och fuktigt hår för ett hållbart resultat.
Pris: 129 kr.

TIGIs Curl Jam innehåller inga kemikalier och är framtaget för att ge lockar definition och glans.
Pris: Ca 156 kr.

Molding mud från Sebastian är en stylingprodukt som appliceras i lite fuktigt hår och formas med fingrarna. Till skillnad från andra produkter så stelnar inte denna.
Pris: 192 kr.

Babyliss locktång Instant heat för den som vill ha lockar för kvällen.
Pris: ca 249 kr.