Du är här Startsida / Mode & Skönhet / Lilla brudnäbbsguiden
Lilla Brudnäbbsguiden

Lilla brudnäbbsguiden

Publicerad den januari 30, 2015

Brudnäbbarna ska symbolisera livets väg och det är också därför de går först in i kyrkan. Om ni vill ackompanjeras av brudnäbbar längs livets väg – och fram till altaret – finns det en del att tänka på.

Traditionellt sett har man mellan en och fyra brudnäbbar under en vigsel, och de väljs av brudparet själva. Brudnäbbar kan vara syskonbarn, andra barn som är viktiga för er eller så klart era egna barn. Anne Kathrine Rantzau på Lilly förklarar mer om hur man ska tänka kring valet av brudnäbbar.
– Det viktiga är att barnen vill vara med, att de tycker att det är roligt och en ära. Om det är barn som står er nära kan brudnäbbar ge en extra dimension till bröllopet för både er och dem – en upplevelse som kan göra det ännu roligare att titta på bröllopsbilderna i framtiden.

Brudnäbbarnas uppgifter
Brudnäbbar är ofta mellan tre och nio år gamla och de kan få uppgifter under vigseln, såsom att strö blomblad längs gången fram till altaret. De kan också hålla blombuketten eller vigselringen under ceremonin.

Klädsel för de små

”Pojkarnas skjortor ska gärna matcha såväl brudgummens skjorta som brudens klänning”

Att brudnäbbarnas kläder matchar bröllopsparets är viktigt.
– För flickorna betyder det att deras klänningar ska ha samma färg som bruden – gräddvit, elfenben eller helt vita klänningar är de vanligaste färgerna. Även håruppsättningen får gärna matcha brudens.
Anne Kathrine Rantzau rekommenderar trekvartslängd på brudnäbbarnas klänningar, och hennes favorittyg är tyll.
– Tunna lager av tyll ger en lätt känsla som för tankarna till små älvor – det är faktiskt riktigt bedårande.
För pojkarna är det så klart brudgummen som får agera stilmässig förebild. Kavaj och fluga ska matcha – och pojkarnas skjortor ska gärna matcha såväl brudgummens skjorta som brudens klänning.

Få mer inspiration till brudnäbbarna på www.lilly.nu/brudeboern

Relaterade artiklar från LILLY nedan:

Bröllopsmode 2015

Guiden till den perfekta klänningen

Allt du behöver veta om brudslöjor

Perfekt hår till en perfekt dag

Välj rätt skor till din stora dag