Du är här Startsida / Mode & Skönhet / Kort eller lång klänning – hur gifter du dig?
Kort Eller Lång Klänning – Hur Gifter Du Dig?

Kort eller lång klänning – hur gifter du dig?

Publicerad den mars 1, 2017

Det är ofta ett av de första besluten du måste ta i jakten på din drömklänning. Lång eller kort? Så här ska du tänka!

Det första att fundera över när du väljer mellan en snygg kort klänning och en vacker långklänning är hur formell vigseln är. Är det ett mycket traditionellt och formellt bröllop – och drömmer du själv om ett klassiskt bröllop – ja, då ska du välja en hellång klänning.

Planerar ni däremot ett mer otraditionellt och informellt bröllop, där ni inte tar så allvarligt på etikettsregler, kan en kort klänning vara drömklänningen för dig. Det kan också vara smart rent praktiskt med en kortare klänning om ni planerar ett härligt utomhusbröllop.

Som brud ska du alltså fundera över hur traditionell du är, vilken typ av ceremoni ni planerar och slutligen om din kropp framhävs bäst i en lång eller kort klänning. Då hamnar du på rätt väg i jakten på din drömklänning.

Kort klänning = klassiska accessoarer

Om du väljer en kort klänning kan det dock finnas anledning att fundera över övriga accessoarer. Eftersom en kort klänning inte är lika högtidlig som en hellång kan det vara bra att satsa helhjärtat på traditionella och eleganta tillbehör som slöja, spets, vitt i vitt och hårdekorationer. 

Spana in vackra korta brudklänningar från Lilly här!

0

1

3

4

2