Du är här Startsida / Mode & Skönhet / Vem betalar brudtärnans klänning? Här svarar bröllopsplaneraren
Tärnklänning

Vem betalar brudtärnans klänning? Här svarar bröllopsplaneraren

Publicerad den augusti 29, 2019

Vem betalar för brudtärnornas klänning? Det är en väldigt vanlig – och känslig – fråga i bröllopssammanhang. Bröllopsplaneraren Elin Bäck ger tips om hur man kan resonera.

”Är det alltid så att man betalar brudtärnans klänning? Har hört en massa olika… En del hävdar att jag som brud ska välja ut hennes klänning. Andra tycker att det är upp till min tärna att hitta något fint att ta på sig. Hur gör man?”

Så står det i en av många trådar på Bröllopstorgets forum som handlar om det är brudpar eller brudtärna som står för brudtärnans klänning, smink och håruppsättning.

Frågan har vid flertalet tillfällen dykt upp i så väl vett- och etikettspalter som forum.

Bröllopsplaneraren Elin Bäck, som driver ESB Wedding, får också ofta den här frågan.

– Om brudparet vill att tärnorna ska ha en viss klädsel så bör de stå för kostnaderna. Samma sak gäller hår och smink. Om det är ett måste att en professionell stylist hjälper er så borde också brudparet stå för de kostnaderna, säger hon.

Hon upplever att det oftast i slutändan är brudparet som tar på sig att betala – just för att brudparet önskar att brudtärnorna har en viss typ av klädsel.

– Självklart skiljer det sig från bröllop till bröllop, men det brukar alltid bli bra oavsett vad man väljer.

Diskutera vad du tycker i forumen här!

FORUM: ”Hur mycket betalade ni för tärnan?”

FORUM: ”Ska brudtärnan själv stå för klänningen?”

FORUM: ”Betalade du eller tärnan för klänningen?”

Hur ser modet, dekoren och bröllopsplatserna ut 2019? Vi har snackat med bröllopskoordinatorn Madeleine Björk som vägleder oss i bröllopsdjungeln. Här listar vi de stora trenderna!