Du är här Startsida / Mode & Skönhet / Färgguide
Färg

Färgguide

Publicerad den november 22, 2010

Så här väljer du färg till den stora festen och dina kläder.

Idag behöver du inte bara välja mellan vit, creme och benvit brudklänning, moderna klänningar finns nu i fler färger än någonsin, alltifrån pastellfärgade till guld och silver.

Att ha färg på tex brudklänningen är faktiskt inget nytt, under 1600-talet blev det modernt med silver och guldbrokad. På 1700-talet blev brudklänningarna allt färgstarkare, färgerna var blå, saffransgula, gröna och rosa.

Innan du köper din klänning bör du tänka på vad du kan tänkas passa i för färg eftersom färgen på håret samt hudens färg spelar stor roll. Nedan är en färg-guide som hjälper dig att se så bra ut som möjligt.

 

Rosa, Ljusblå eller Lila:
De här pastellerna passar bäst på de med ljust hår och ljus hy, men klär också de med mörkt hår och mörka ögon

Naturvit till Creme:
Populära färger som klär kvinnor med lite varmare hudtoner och passar extra bra till kastanjebrunt, rödbrunt, hasselbrunt och gyllenblont hår.

Guld, champagne & aprikos:
De här färgerna passar bra till brun, grön eller klarblå ögonfärg och till de som har lite varmare hudtoner och hårfärg. Även på mörkhyade och de med en varm asiatisk hudton. Du passar förmodligen bra i guld om du har hasselbrunt, guldbrunt, gyllenblont, svart eller rött hår.

Vit eller Benvit:
Färger som vit eller benvit kan antingen lyfta fram eller försämra utseendet. De som passar bäst i färgerna är de med en lite ljusare hudton. Hårfärger som askblont, mellanbrunt, mörkbrunt och svart klär ofta mycket bra i vitt/ benvitt.

Ljusblå eller Silver:
Färgen klär de med mörkblont, askblont eller mörkbrunt hår och passar till brun, blågrön eller gråblå ögonfärg. Silver passar även utmärkt till mörk hy, asiatisk hudton och de som har lite mörkare beige hudton.

Toffeé
De som klär i guld, champagne och aprikos passar även i toffeé. Kontrasten ser dramatiskt ut med mörka eller varma hårfärger, men kan också passa de med ljus hy och hårfärg.