Du är här Startsida / Mode & Skönhet / Bröllopsgäst: Det här ska du bära på sommarens bröllop

Annons

Bröllopsgäst Kläder

Bröllopsgäst: Det här ska du bära på sommarens bröllop

Publicerad den mars 27, 2019

Vår och sommar betyder bröllopssäsong! Är du bjuden på bröllop och har börjat fundera på vad du ska ha på dig? Även om vi på Bröllopstorget mest brukar botanisera bland bröllopsklänningar, älskar vi bröllopsgästklänningar minst lika mycket! Kanske har du blivit bjuden på fler än ett bröllop, och behöver en hjälpande hand med vad du bära på de olika tillställningarna.

Vi har tagit hjälp av amerikanska Brides för att ta en titt på hur klänningstrenderna ser ut inför årets bröllopssäsong; här är fem trender vi kommer att se bland bröllopsgäster i vår och sommar!

Alla produkter i artikeln är utvalda av Bröllopstorgets redaktion och länkas genom Apprl. 

1. Neon

Bröllop är väl generellt inte det första man tänker på ihop med ordet ”neon”, men det är svårt att undgå den starka trenden när det kommer till vårens plagg. En klänning i en starkt lysande färg passar faktiskt utmärkt på ett sommarbröllop! Sjävklart matchad med en härlig solbränna.

Ellos Collection, 150 kr, Afound

Afond4ellos
.

Ivy Revel, 150 kr, Afound

Afound8
.

Ellos Collection, 399 kr, Ellos

Ellos 3
.

Vila, 600 kr, Ellos

Ellos 4
.

2. Batik

70-talstrenden batik har blommat upp igen (tro det eller ej!). En batikmönstrad klänning i ett silkeliknande material passar att bära både på utomhusvigseln, som vid mer formella bröllop – klä upp med ett par lyxiga klackar eller ner med ett par enklare sandaler.

H&M, 399 kr

Hm1
.

Anna Kosturova, Mytheresa.com, 389 euro

Mytheresa1
.

Staud, Net-a-porter.com, 255 euro

Netaporter1
.

Zara, 399 kr

Zara1
Zara1

3. Vintageinspirerad

Klänningar med skärningar inspirerade av 20- och 30-tal i midi-längd kommer stort i vår. Stilen är sofistikerad och väldigt bröllopsvänlig, och är dessutom en modell som du med säkerhet kommer att kunna använda under många fler sommarkvällar!

Carls Bernsten, 1100 kr, Afound

Afound3
.

Traffic People, 429 kr, Afound

Afound7
.

Carls Bernsten, 1399 kr, Afound

Afund2
Afund2

Ellos Collection, 399 kr, Ellos

Ellos 1
.

4. Mormors tapet

Blommigt är ofta ett somrigt säkert kort. Den här säsongen får blommorna gärna påminna som ett tapettryck: tänk ”mormors tapet”! Trenden kanske inte passar på det mest formella smokingbröllopet, men på ett avslappnat sommarbröllop i det gröna kan det inte bli mer rätt!

 Traffic People, 349 kr, Afound

Afound1
.

French Connection, 500 kr, Afound

Afound5
.

Soaked in Luxury, 599 kr, Afound

Afound6
.

Cream, 799 kr, Ellos

Ellos 2
.

5. One-shoulder

Enarmat är det nya svarta! Klänningar i så kallad ”one-shoulder”-modell är en av våren och sommarens stora favoriter. Vi gillar att låta resten av klänningen vara enkel och enfärgad i modellen, eller varför inte i en romantisk spets?

Bubbleroom, 349 kr

Bubble3
.

Bubbleroom, 499 kr

Bubble4
.

Make Way, 799 kr, Bubbleroom

Bubbleroom1
.

Bubbleroom, 399 kr

Bubbleroom2
.

Annons