Du är här Startsida / Inspiration / Bordsplacering till bröllopet – så gör du
Wedding

Bordsplacering till bröllopet – så gör du

Publicerad den maj 3, 2019

Med Bröllopstorgets bordsplacering är det enkelt att skapa en färdig bild. Du kan spara ner bordsplaceringen och det är enkelt att i sista stund ändra om någon måste lämna återbud.

Den stora fördelen med detta verktyg är att du i sista stund kan göra förändringar på bordsplaceringen utan något större arbete, till exempel när du får ett plötsligt återbud.

Bordsplaceringen fungerar mycket enkelt, du fyller bara i informationen i de olika stegen. Sedan kan du klicka på ”Visa”- eller ”Ladda ner”-knappen för att visa den sparade bordsplaceringen i en större bild, eller spara den i din dator för att sedan klistra in i valfritt program.

Tips: Om du vill göra en bordsplacering utan namn, fyller du helt sonika inte i namn alls, då får du en tom bordsplacering som du kan använda som kladd och planering.

SÅ GÖR DU BORDSPLACERINGEN
1. Bli medlem på Bröllopstorget
Här blir du snabbt och enkelt medlem.
2. Som inloggad medlem går du till ”Min sida”. I högermenyn hittar du ”Bordsplacering”. Du kan också välja ”Bordsplacering” i drop-down-menyn Verktyg.
3. Klicka på ”Ny bordsplacering”.
4. Välj typ av bord.
5. Välj hur du vill att bordet ska se ut på din presentation, färg, storlek och antal platser.
6. Klicka på stolarna och skriv in gästernas namn.
7. Spara ner bordsplaceringen i valfri storlek.
6. Klart!

FRÅGOR & SVAR

Hur skriver man ut bordsplaceringen?
Enklast är att man lägger in bordsplaceringen i sin egen dator genom att ladda ner bordsplaceringsbilden när man är klar (man klickar på ”Ladda ner”). Sedan kan man till exempel lägga in bordsplaceringsbilden i sitt favoritprogram där man sedan skriver ut den. För att till exempel lägga in bilden i Microsoft Word, välj ”Infoga -> Bildobjekt -> Från fil” i menyn och välj bildfilen som du laddat ner till din dator. Sedan kan man i Word anpassa storleken på bilden precis som vilken annan bild som helst och efter behov ändra utskriftsformat till stående eller liggande för att sedan skriva ut sidan med bordsplaceringen på.

Går det att göra bord med fler än 5 tungor?
Ja, man kan göra bord med hur många tungor som helst, det är bara att det är lite mer pillande eftersom man då själv måste placera ihop varje tunga. Om man till exempel vill göra ett E-bord med sju tungor gör man åtta stycken I-bord. Ett av I-borden gör man liggande som då blir honnören, resten gör man stående. Man behöver sedan ladda ner alla I-borden och placera ihop dom i sitt dataprogram som man ska skriva ut dom från, till exempel Microsoft Word.

Jag vill även ha stolar på kortändarna, går det?
Ja, med lite extra jobb går det att lösa genom att skapa ett litet I-bord med endast en stol. I-bordet ska ha bakgrundsfärg och bordsfärg vit, och man klickar sedan i att bakgrundsfärgen ska vara transparent. Då får du en flytande stol som du kan sätta ett namn på och sedan ladda ner till din dator. Sedan kan du placera de ”flytande” stolarna ovanpå originalplaceringen vid respektive kortsida i till exempel Microsoft Word.

Namnen på tungorna går ihop med varandra, kan man utöka avståndet?
Visst går det att utöka avståndet mellan tungorna för att få mer plats med text på varje stol. Man utökar platsstorleken från sina 60cm som är standard till lite mer, då blir honnören längre och även avståndet mellan varje tunga.

Vissa namn verkar hamna lite fel, de kommer en rad under och ser konstigt ut?
Om man skriver in namn som har ett bindestreck, kan det bli fel med radbrytningsfunktionen i systemet och därför kan det se felaktigt ut. Skriver man till exempel in Anna-Karin Svensson så kommer bindestrecket mellan Anna och Karin göra att namnet hamnar längre ned. Lösningen är att byta ut bindestrecket mot ett annat tecken, mellanslag eller utan bindestreck, till exempel AnnaKarin Svensson eller Anna Karin Svensson.

Efternamnet radbryts och kommer så långt in att första bokstaven hamnar på stolen?
Ibland kan vissa namn komma för nära stolen och då kan man ta till trixet att lägga in ett extra hårt mellanslag före efternamnet eller förnamnet. Ett hårt mellanslag skriver man med denna teckenföljd Alltså Anna-Karin Svensson skulle kunna skrivas så här:
Anna-Karin Svensson. Observera att det är ett vanligt mellanslag mellan förnamnet och det hårda mellanslaget.

 

Har man det tajt med tid inför bröllopet kan det vara bra att anlita en bröllopskoordinator. Men hur mycket kostar det egentligen? Se i videon nedan!