Du är här Startsida / Inspiration / Sommarbröllop i skärgården – 5 öar för vigseln
Sommarbröllop I Skärgården

Sommarbröllop i skärgården – 5 öar för vigseln

Publicerad den juli 29, 2019

Ett romantiskt bröllop bland kobbar och skär blir knappast mer idylliskt. I Stockholms skärgård kryllar det av öar och skärgårdskrogar som erbjuder bröllopslösningar. Vi har listat 5 favoriter!

Sandhamn

Sandhamn är lika känt för sina tv-mord, som sitt lyxiga seglarhotell. Här blandas öbor och festsugna besökare i en härlig mix, och det finns flera olika alternativ för både boende och festligheter.

– Seglarhotellet

Sandhamns seglarhotell erbjuder helhetslösningar, men där ni är med och styr detaljerna själva. Vill ni gifta er i kapellet, på en klippa eller på en strand? Allt detta kommer ni fram till tillsammans med arrangören. Seglarhotellets restaurang tar emot upp till 350 gäster och kan även ordna duknig, blommor och musik. Det finns även flera roliga tillval som gör dagen extra minnesvärd, som att åka RIB-båt till bröllopet bland annat.

Utö

Utö är en välbesökt ö cirka 1 timme från Stockholm. Även här finns flera alternativ när det kommer till bröllop och vigsel, då ön även har en egen kyrka.

– Gula villan

Här ryms upp till 60 gäster, vackert inramat med havsutsikt. Väljer ni Gula Villan kan ni även få hjälp med liveband, DJ, vigselförrättare med mera. Maten kan ni antingen catera själva eller ta hjälp av Gula Villans eget kök. Här finns även möjlighet till övernattning, både i själva huset och i närliggande stugor.

– Utö värdshus

På hemsidan finner ni allt ifrån checklista, till bröllopsmeny och priser. Utö värdshus är ett populärt val för bröllop så var ute i god tid!

Svartsö

På Svartsö utanför Värmdö kan ni kombinera ett drömmigt skärgårdsbröllop med mat i världsklass.

– Svartsö skärgårdshotell och vandrarhem

Mysiga Svartsö skärgårdshotell och vandrarhem ordnar bröllop och fest i samarbete med prisbelönade Svartsö krog och cateringfirman Örätt.

Ingarö

Till Ingarö tar ni er enkelt med bil eller buss – ett perfekt alternativ för er som vill åt skärgårdskänslan men ändå ha ett bröllop med nära till stan.

– Säby säteri

Beläget på Ingarö ca 30 minuter från Stockholm city finner ni vackra Säby säteri, som kombinerar både skärgård och herrgårdsmiljö. På plats framför den pampiga stenbyggnaden kan ni vigas under den 600-åriga eken, eller varför inte i Ingarö kyrka beläget vid kanalen endast 10 min bort med bil. I bröllopspaketet kan ni även inkludera middag kvällen innan bröllopet, och frukostbuffé dagen efter.

Lidö

”… i Roslagens famn på den blommande ö..!” På Lidö i höjd med Norrtälje kan ni ordna ett riktigt idylliskt skärgårdsbröllop.

– Lidö värdshus ordnar med allt från boende till bankett i deras paviljong, och ni väljer själva om ni vill vigas i vigsellunden med utsikt över havet eller på en annan plats på ön.  Värdshuset kan även hjälpa till med att ordna transporter, fotograf, musik, vigselförrättare med mera. Läs mer om allt vad de har att erbjuda kring bröllop här!

Retorikern Elaine Eksvärd avslöjar i Nyhetsmorgon sina bästa tips om hur man håller ett lyckat bröllopstal. Här är fyra användbara tips!