Du är här Startsida / Inspiration / Tackkort bröllop – när ska det skickas och vad skriver man?
Tackkort Brollop

Tackkort bröllop – när ska det skickas och vad skriver man?

Publicerad den juni 22, 2021

Efter bröllopet är det på sin plats att skicka ut tackkort. Men när bör det skickas och vad skriver man egentligen i tackkortet? Vi har snackat med etikettdoktorn Mats Danielsson som reder ut alla frågetecken.

När skicka tackkort efter bröllop?

Det brudparet ska tacka för i tackkortet är att gästerna hedrade dem med sin närvaro under vigseln. Det passar även bra att tacka för presenter.

– Det är bra om brudparet har hjälp vi uppackningen av presenterna, tipsar etikettdoktorn Mats Danielsson. Om någon är med och antecknar vem som givit vad så blir det lättare. Då kan man i tackkortet vara specifik och tacka moster Anna för den fina glasskålen.

Efter bröllopet förväntas brudparet vara upptagna med eventuell bröllopsresa och liknande, men inom en månad är det bra om man fått iväg sina tackkort, menar Mats Danielsson.

Läs också: Inbjudningskort bröllop – se allt som ska stå med!

Vad skriver man i ett tackkort?

Och det är inte bara brudparet som ska skicka tackkort, om man ska gå efter etiketten. Även gästerna ska faktiskt skicka tackkort, helst inom sju till tio dagar.

– Det gästerna ska tacka för är en trevlig fest, säger Mats Danielsson.

Hur har andra gjort? Diskutera i forumtråden här!

Tackkort bröllop text

I Bröllopstorgets forum tipsar medlemmarna varandra om vad man kan skriva i tackkortet. Signaturen Tess80 skriver så här:

”Nu har bröllopsklockor klingat,
många vänner hälsning bringat.
Vårt varma tack ni har,
från ett mycket lyckligt par”

Ne11ie hoppar över rim och skriver:

”Ett hjärtligt tack för all uppvaktning och
omtanke i samband med vårt bröllop”

Signaturen Pokaloo hoppar över tackkoret. De kör en annan variant.

– När gästerna kommer fram till oss för att tacka så får de en tackgåva. Det är en liten glasros där bladen är doppade i silverfärg… Den ligger i en silverkartong som har organzaband på rosetten. Det finns ett litet hjärta klistrat på och ett band som håller i lappen som också är hjärtformad med texten ”Thank You!” På det viset slipper jag köpa tackkort…

Tackkort bröllop tips

Det finns alltså olika sätt att skriva tackkort. Vill du vara personlig är det extra kul om du tackar för den specifika gåvan du fick under bröllopet eller skriver en fin hälsning.

1. Tack Anna och Hampus för att ni var med oss under vår stora dag! Ljuslyktorna har tänds varje kväll och passar fint i vårt hem.

2. Lisa och Erik – tack för att ni förgyllde vår bröllopsdag! Vi är lyckligt lottade över att ha er som vänner.

3. Petra och Adam, tack för att ni var med oss den 5 juni 2021 på vår bröllopsdag. Vår bröllopsresa till Italien var magiskt – tack för ert generösa bidrag!

Artikelbild: Pexels

Mer:

Bröllopsdagar – se alla namn för varje årsdag