Du är här Startsida / Inspiration / Madelen om sommarbröllopet i Dalarna: ”Vi träffades genom min chef”
Brollopstorget Artikelserie

Madelen om sommarbröllopet i Dalarna: ”Vi träffades genom min chef”

Publicerad den mars 3, 2020

I artikelserien ”Bride to be” delar blivande brudar med sig av sin kärlekshistoria. Hur går bröllopsplanerna och vad är deras bästa tips? Madelen friade själv till sin sambo och fick ett stort JA. Nu berättar hon om sommarbröllopet i Dalarna!

När gifter du dig?
– Vi gifter oss 17 juli och har bröllopsfest 18 juli 2020.

Hur var frieriet?
– Jag visste att han aldrig skulle fria. Därför hade jag planerat att fria på skottdagen 2016 efter att jag kom hem från mitt arbete. Men på grund av personalbrist fick jag lov att jobba över och när jag väl skulle hem så startade inte min sambos bil (min var inne på lagning efter en krock med rådjur). En kollega kom då med startkablar och jag kom ungefär halvvägs hem innan bilen stängde av sig.

– Jag fick jag ringa min sambo som fixade hjälp, efter mycket om och men kom vi äntligen hem och satte oss vrålhungriga i soffan. Då tänkte jag ”äsch, det får bli som det blir”. Så jag tog fram en text jag hade skrivit och ställde frågan mellan tuggorna… Som tur var så sa han ja!

Hur träffade du din partner och hur länge har ni varit ett par?
– Jag och min partner träffades genom min förra chef då min förra chef är min partners bror. Vi träffades första gången 2014, men blev inte ett par förrän 2015.

Tamara Menzi Rexwtukw8rs Unsplash
Foto: Unsplash

Var i världen och på vilken plats kommer ni gifta er?
– Vi kommer att ha vigsel i en kyrka i Dalarna med middag hemma hos oss efter med endast de absolut närmsta. Dagen efter har vi bröllopsfest med både släkt och vänner och blir då lite mer än 80 personer.

Vad ser du mest fram emot under bröllopsdagen?
– Att få gå in i kyrkan och se min partner och min son och se resten av våra närmaste i ett så fint sammanhang! Men såklart ser jag också fram emot att få dela samma efternamn som min partner och vår son.

Vad kommer ni prioritera extra mycket på bröllopet?
– Mat, blommor och pynt till lokal och tälten.

Vad är ditt bästa tips när man planerar bröllop?
– Sidan wedsly och att inte glömma att ni är TVÅ som gifter er, bådas viljor måste komma till tals. Glöm inte att bröllopet är ert och ingen annans, ert bröllop ska representera er!

Mer:

Gift vid första ögonkastet 2020 – här är allt du måste veta

Ska du gifta dig? Nu söker vi blivande brudar för en artikelserie

Artikelbild: Privat/ Unsplash
Text: Matilda Törnqvist