Du är här Startsida / Möhippa / Kidnappa bruden till möhippan – 5 roliga idéer
Kidnappa Bruden

Kidnappa bruden till möhippan – 5 roliga idéer

Publicerad den mars 18, 2021

Känn ingen press nu, men det är kompisarnas uppgift att ordna en möhippa som är värd att minnas. Och vem kommer inte ihåg när man blev kidnappad? Här är 5 roliga idéer till hur ni kidnappar bruden till möhippan!

Att kidnappa bruden inför möhippan är ett roligt sätt att kicka igång firandet av sista dagen i frihet. Hur ni ska genomföra det är upp till er! Här har vi samlat roliga och minnesvärda idéer för att hjälpa er komma igång.

På Bröllopstorget menar vi alla brudar och brudgummar i hjärtat – ta er friheten att tolka in rollerna på ett sätt som passar ert bröllop!

Kidnappa bruden: Anonym avsändare

Steg ett är att fixa en outfit till bruden. Om ni vill spexa till det kanske en maskeraddräkt är något för henne! Ge henne därefter instruktioner att ställa sig på en viss plats, en viss tid. En rolig twist är om hon får outfiten och instruktionerna anonymt. 

När hon står på den angivna platsen dyker det plötsligt upp en till person i samma outfit. Föreställ dig förvåningen när det sedan kommer en bil som kidnappar den andra personen, haha! Men målet med det här är inte att få bruden att ringa en taxi – bilen vänder såklart och kidnappar rätt människa och möhippan är officiellt igång! Samtidigt kanske hennes favoritmusik spelas på högsta volym?

Kidnappa bruden: Ombytta roller

Det är vanligt att möhippan och svensexan anordnas separat men varför göra som alla andra? Om bruden och brudgummen har många gemensamma kompisar kan den här idén vara något för er! 

För att det här ska funka behöver festerna ske samtidigt, men istället för att bruden kidnappas till möhippan och brudgummen till svensexan byter ni plats på dem. Bruden tror alltså att hon har fått en svensexa och brudgummen tror att han har hamnat på en möhippa. Kanske åker ni och gör en aktivitet som är typisk för möhippa respektive svensexa?

Det paret inte vet är att ni senare möts upp, slår ihop möhippan och svensexan och festar tillsammans resten av kvällen. En kväll ni sent kommer att glömma!

Kidnappa bruden: Under arbetspasset

Om ni vill överraska henne rejält kan ni kidnappa henne på jobbet – hon kommer inte ana något! Det kan dock vara bra att prata med chefen innan.

Antingen stormar ni arbetsplatsen eller så får ni med chefen på tåget. På samma sätt som man blir nervös vid en poliskontroll även fast man inte gjort något, börjar man tvivla när man blir inkallad till chefen. Låt henne tro att hon gjort något olämpligt och när hon minst anar det kommer alla hennes kompisar in och överraskar henne. Surprise!

Kidnappa bruden: Riddare i skinande rustning

Den här idéen kan med fördel också utspela sig på jobbet. Det här kommer hon inte att vara beredd på!

Låt någon annan göra kidnappningen, någon hon inte känner. Be denne klä ut sig i en romantisk uniform, komma in till en låt och bära iväg henne – precis som på film! Utanför står alla hennes kompisar redo.

Kidnappa bruden: Ge henne uppdrag

Den här kidnappningen har inte ett lika starkt överraskningsmoment men är himla rolig ändå. Tänk er The Amazing Race fast inte riktigt…

Dagen går ut på att bruden får hemliga uppdrag från ett dolt nummer. Det kan vara att hon ska ta sig till en viss plats, en viss tid. Be henne skicka en pin på var hon befinner sig så ni kan följa henne i realtid. Väl på plats får hon ett nytt uppdrag skickat till sig och hon ska självklart dokumentera dem så det skapas bildbevis.

Uppdragen fortsätter och slutligen kommer hon till ett ställe där hennes kompisar väntar. Nu tror hon säkert att hon är färdig med uppdragen, men det hon inte vet är att hon har några kvar. Sanningen är att alla hennes kompisar inte är med ännu utan de står utspridda på resten av platserna, redo att överraska!

Det blir extra personligt om ni kopplar uppdragen till hennes liv eller till hennes relation med den hon snart ska gifta sig med. I slutet av “kidnappningen” visas alla bilder från dagen och sen fortsätter festen!

LÄS MER:
Så blev vi kidnappade inför möhippan – läsarna berättar

Artikelbild: Unsplash