Du är här Startsida / Inspiration / Ebba Von Sydow och Emilia De Poret om stiltrender på bröllop: ”Klä inte ner dig!”

Ebba Von Sydow och Emilia De Poret om stiltrender på bröllop: ”Klä inte ner dig!”

Publicerad den april 24, 2020

I podden Drömbröllop berättar Ebba Von Sydow och Emilia De Poret om säker stil när det kommer till bröllop. Vi får höra allt i från vad man absolut inte bör ha på sig till om man ska följa bröllopstrender eller köra all in på klassiskt. Dessutom ger duon sina bästa stiltips!

Ebba Von Sydow och Emilia De Poret är duon i podden Säker stil som ständigt pratar om trender, mode och mycket annat. När det kommer till bröllop har dem båda många och långa erfarenheter, inte minst sagt från sina egna bröllop.

Medan Ebba friade till sin man Johan och planerade ett sista-minuten bröllop hemma i ett vintrigt Göteborg, friade Emilias man till henne i New York efter sex veckors-dejtande. Bröllopet skedde i Dalarna under sommaren och inkluderade många olika gäster från världen över.

– Jag var höggravid och tänkte att när ska Johan ta tag i det här och fria. Så jag frågade om vi inte bara skulle gifta oss och tre veckor senare stod vi där i Göteborg och hade planerat ett bröllop medan Emilias bröllop var raka motsatsen. Stort och med många gäster, säger Ebba.

”Det finns inget rätt eller fel”

På frågan om man ska följa trender eller klä sig klassiskt på bröllop menar Emilia att många har en tydlig bild av vad man vill ha på sig och att det inte finns något rätt eller fel.

– Många man pratar med har en ganska tydlig bild av vad det är man är ute efter. Ska man ha spets, tyll eller något annat. Många av mina vänner har vetat vad de verkligen vill ha på sig när de har planerat sina bröllop och när det gäller trender så kommer de och går ju hela tiden. Det finns inget rätt eller fel, berättar Emilia.

Enligt Ebba handlar det också om att man ska känna sig fin på sin bröllopsdag och att det därför inte spelar någon roll om man kör på klassikt eller trendigt.

– Känns efter vad du vill, det är väl jätte härligt att få känna sig fin här och nu. Allt kommer ju bli både trendigt och klassiskt någon gång i tid, säger Ebba i podden.

Får man bära rött, vitt och svart på bröllop?

När det kommer till gästernas färgval på kläder till bröllop säger både Ebba och Emilia att man absolut inte får ha på sig vitt. Däremot går rött bra.

– Det är helt okej att bära rött, det här är ju en myt kan man säga för då säger det att man ska ha legat med brudgummen och det stämmer verkligen inte. Däremot ska man absolut inte ha vitt på sig för då konkurrera man med bruden och sedan ska man helst inte ha svart för det är sorgens färg, säger Emilia.

Att ha en känsla för vad som är okej och inte okej rent klädmässigt är ett hett tips från duon och även att kolla med brudparet vad det har för förväntningar.

– När det kommer till paljett så är det ju kul att få gå på fest och se ut som en discokula men kolla alltid med paret och stäm av vad det är för bröllop, jag var bjuden på ett bröllop en gång och hade på mig en omlottklänning i paljett och det passade så bra, säger Emilia i podden.

Många som är gäster på bröllop tenderar att klä ner sig på bröllop av rädsla för att överglänsa brudparet och det är ett big no-no.

– Just på bröllop så är det så trist med folk som klär ner sig för att de inte vågar överglänsa brudparet eller andra gäster. Gör inte det utan klä upp er, berättar Ebba.

Ebba och Emilias bästa stiltips på bröllop

Börja med att göra en mood-board så du vet vad du är ute efter och vad du gillar när det kommer till brudklänning. När det gäller naglar och accessoarer, kör på klassiskt och något neutralt och om du vill styra över färgval och detaljer på dina tärnors klänningar bör du se till att stå för kostnaden. Annars riskerar du att färgnyanserna och annat inte stämmer efter ditt önskemål.

När det gäller gäster bör man inte klä sig i vitt och helst inte i svart. Det är dock okej att ha rött på sig idag men kolla gärna med brudparet om deras tankar. För de manliga gästerna bör man se till att man har strumpor som matchar skor och skippa helst slipsar eller rosetter i skrikiga färger. Som gäst bör du också ta hänsyn till om det är klädkod. Vill de att man ska klä sig i smoking, så gör det!

 

Vill du lyssna på poddavsnittet? Här hittar du det.

Foto: Ebba Von Sydow/Instagram och Pavlo Melnyk/Shutterstock.com

Text: Hanna Sjöberg