Du är här Startsida / Inspiration / DIY-bröllop i lada – enkla och billiga tips
Diy Bröllop

DIY-bröllop i lada – enkla och billiga tips

Publicerad den mars 15, 2019

Att hålla bröllopsfesten i en lada har blivit en växande trend och som i allra högsta grad fortfarande är aktuell. Det finns något otroligt charmigt med det rustika och lantliga, och då ladubyggnaderna ofta är ganska kala kan man verkligen sätta sin egen prägel på dekorationen och få till sin personliga stil.

Eftersom en lada är opretentiös och avslappnad, passar det dessutom perfekt att dekorera med egengjorda detaljer!

Här är våra bästa DIY-tips för ett ladubröllop:

Stämningshöjare

För en mjukare och festlig touch, är det fint att drapera tyg som hänger i taket. Det dämpar även ljudnivån, vilket brukar vara lämpligt efter lador ofta har högt i tak vilket gör att akustiken blir hög. Istället för att köpa metervis med tyg ni inte kommer använda efter bröllopet, kan vi tipsa om något så simpelt som: Fiberduk! Detta säljs på rulle hos till exempel Biltema eller Plantagen, till väldigt fördelaktiga priser. Eftersom materialet är genombrutet blir effekten lik tyll, men till minst hälften av kostnaden.

Fiberduk2
Bildkälla
Fiberduk
Bildkälla

Välj varianten som är till för att täcka över odlingar och liknande, då det är den är tunnare och skira effekten man vill åt.

45 540 Xxl 1 (1)
Fiberduk från Biltema, 70 kr/15 m

Rama in

Gamla ramar i guld eller trä brukar gå lätt att få tag på vid loppisbesök till billigt pris. Här kan ni rama in fina citat, rolig fakta om er, bilder eller varför inte göra om till små speglar? Passar även perfekt att använda till bordsplaceringen, antingen som översiktstavla över gästernas placering eller på borden med bordsnummer eller namn inramat.

Ramar2
Bildkälla
Ramar1
Bildkälla

Bädda till fest

Om det är något vi älskar, så är det saker som kan ha flera användningsområden. IKEA’s lakan ”Knoppa”, faller absolut inom den kategorin. Förutom att vara riktigt prisvärda, kan dessa användas till servetter, dukar, stolsöverdrag, takdekoration, bakgrundsdekor… ja, i princip det mesta. Klipp till och sy upp, eller låt kanterna vara råa i sann rustik anda.

Lakan
Bildkälla
Lakanstol
Bildkälla

Vita enkla lakan i modell ”Knoppa” från IKEA

Knoppa
Knoppa, 150 x 250 cm, 19 kr, IKEA

Återbruk

Börja i tid med att spara på glasburkar i form av syltburkar, barnmatsburkar och glasflaskor. Dessa passar perfekt som små vaser, ljushållare, dricksglas eller häng upp i taket ovan för borden. Diska ur ordentligt och ta bort etiketten (finns speciella medel som underlättar detta). Vill man piffa lite extra kan man knyta fast spetstyg eller liknande med jutesnöre, eller varför inte måla era initialer och datum på burken?

Hängande Burkar
Bildkälla
Mason Jar
Bildkälla

Träd in

Att plocka från naturen är väl egentligen det mest hållbara man kan göra (dubbelkolla dock först att det är tillåtet!). Passande nog, är det väldigt trendigt att dekorera med träiga inslag av olika typer. Såga till träskivor av björk eller annat träslag, ca 2-5 centimer tjocka beroende på hur och var de används. Placera ut på borden och ställ ljus och blommor på, använd som tårtfat, bygg upp stilleben med ljushållare på, servera snittar på… ja, även här är användningsområdena oändliga!

Träskivor1
Bildkälla
Träskiva2
Bildkälla