Du är här Startsida / Inspiration / De behöver du inte bjuda på bröllopet
De Behöver Du Inte Bjuda På Bröllopet

De behöver du inte bjuda på bröllopet

Publicerad den februari 16, 2017

En av de svåraste uppgifterna i bröllopsplaneringen är att satta ihop gästlistan. Men det är egentligen lätt att förhindra att gästlistan blir oändlig – för det finns faktiskt folk som du kan välja bort med gott samvete.

Ingen vill neka någon som förväntar sig en bröllopsinbjudan. Och troligtvis vill du som gifter dig bjuda in alla du känner. Men om man inte har en obegränsad budget eller en gigantisk festlokal så måste man dra gränsen någonstans i gästlistan.

Vilket är lättare sagt än gjort.

Men den amerikanska bröllopssajten Weddingwire delar med sig av tips på hur du ska tänka för att gästlistan inte ska bli för lång.  

Barn

via GIPHY

Låter ganska självklart, va? Men när det vankas bröllop är det inte helt ovanligt att speciellt föräldrar vill att man ska bjuda alla kusiner och deras vänner. Men kom ihåg att det är er fest och att ni bestämmer över gästlistan.

Ex

via GIPHY

Nära vänner som gjort slut med sin partner är ett känsligt kapitel. Speciellt om ni har umgåtts mycket alla fyra. Men om ni blev vän med exet genom din kompis har ingen skyldighet att bjuda honom eller henne. Om ni väldigt gärna vill göra det ändå förutsätter det så klart att ni pratar med den andra halvan av det före detta paret så att alla är bekväma med det.