Du är här Startsida / Inspiration / Brudbuketten
Brudbuketten

Brudbuketten

Publicerad den november 12, 2010

Tips på buketter och annat finner du här.

Förr var traditionen att brudgummen skulle köpa en brudbukett till bröllopet som en gåva från honom till bruden. I dagens Sverige är det dock mycket vanligare att båda två kommer överens om vilka färger och former man vill ha på buketten. Det är ofta bra med tanke på att blommorna ska stämma överens med färg på hår, klänning och makeup samt med hela arrangemanget.

Nu på senare år har buketten blivit både större och mer avancerad och finns nu i massor av olika varianter; droppformade, runda och ovala för att ta de vanligaste exemplen. Rosor, liljor och orkidéer hör till de populäraste blommorna i en brudbukett.

Det är viktigt att tänka på att formen på brudbuketten inte skiljer sig för mycket från brudens kroppsbyggnad till exempel passar det en lång brud att ha en droppformad bukett, en kort brud passar bra med en liten bukett och till en mer storvuxen brud passar det bra att ha en stor bukett. Annars kan det antingen bli att brudbuketten tar över eller inte riktigt kommer till sin rätt om den är för liten.

För att få de blommor som önskas så bör man beställa brudbukett och övriga blommor till bröllopet cirka 1-3 månader innan. Priset på en brudbukett är svårt att fastlägga då det kan variera mycket beroende på vilka blommor som väljs. En normalstor droppformad brudbukett med rosor, fresia och murgröna kostar cirka 2000 kronor. Om man till exempel väljer orkidéer får man räkna med att priset går upp och väljer man en mindre rund bukett blir priset naturligtvis lägre. I normala fall får man räkna med en kostnad mellan 1000-3000 kronor om brudbuketten inköps hos en florist.

Diskutera brudbuketter och lär dig binda din egen i vårt forum