Du är här Startsida / Inspiration / Bröllopskort du kan göra själv
Bröllopskort

Bröllopskort du kan göra själv

Publicerad den oktober 30, 2018

Färdiga gratulationskort har en tendens att kännas opersonliga och massproducerade, vilket kan vara trist när du vill framföra en personlig hälsning till brudparet.

Varför inte göra slag i saken och tillverka ett kort själv? Vitt papper, tuschpennor, vattenfärg, lite garn och en gnutta tålamod kan man komma långt med!

Här är åtta varianter på bröllopskort du enkelt kan göra själv!

LÄS ÄVEN: Bröllopskort till vän – fina citat och texter

Vattenfärg

Öva på ett separat papper, och texta sedan en fin, personlig hälsning.

Vattenfärg
.

Tie the knot

Många har nog hört det engelska uttrycket ”tie the knot” i bröllopssammanhang. Demonstrera detta i form av ett fint snöre som är knutet! Görs enkelt med hjälp av en hålslagare och ett snöre i valfri färg.

Tiedtheknot
.

Guld och vitt

En guldpenna, en kort text, några rankor med små blad. Fint och stilrent på max 5 minuter!

LÄS ÄVEN: Bröllopskort till brudgummen

Happy Couple (kopia)
.

LÄS ÄVEN: Roliga bröllopskort

Lyckliga i alla sina dagar

Ett sagobröllop förtjänar sitt kort! ”And they lived happily ever after” kan till exempel textas såhär.

Happilyeverafter
.

 

Put a ring on it

Underskatta inte ett simpelt ”grattis”, om det görs på det här sättet! Texta konturerna med blyertspenna, innan du fyller i med tuschpennor. Sudda sedan försiktigt bort blyertsen så den inte lyser igenom.

Congrats
.

 

Säg det med en hashtag

Idag kommunicerar vi med hashtags och emojis, så det känns väl närmast naturligt att ha med det även på ett bröllop? #justmarried, #newlywed eller kanske har brudparet en egen hashtag för sitt bröllop? Låt i så fall den pryda kortet! Välj färger som passar bröllopstemat, eller håll det enkelt med vitt – bara din fantasi sätter gränser.

#newlywed
.

LÄS ÄVEN: Bröllopskort till syster

Färgglatt med knapp

Knappar går att använda till mycket, som dekoration på bröllopskort till exempel! Välj enfärgade i olika storlekar, färgglada som på bilden, eller kanske guldiga för en lyxig twist. Limma på dem på ett brunt papper, och du har ett vackert hemgjort kort att överlämna!

Knappar
.

Visa virk-kunskaperna

Underskatta inte vikten av hemslöjd! Ett virkat hjärta (eller valfri figur) på ett vitt papper med text tar dig långt. Fäst med starkt lim, och låt en guldig ram bli pricken över i.

Stickat
.