Du är här Startsida / Inspiration / 7 tips på hur man anordnar en digitial möhippa – i coronatider
Digital möhippa

7 tips på hur man anordnar en digitial möhippa – i coronatider

Publicerad den juli 26, 2021

I dessa svåra tider har coronapandemin satt stopp för många inplanerade bröllop och möhippor som skulle äga rum i år. Men det går faktiskt att anordna en möhippa med dina nära och kära – på distans. Här är 8 tips på hur du går tillväga. 

1. Hitta en dag och tid som funkar för alla

Även om många av oss spenderar mycket tid hemma kan det vara svårt att hitta en dag och tid som passar för alla. Vissa jobbar fortfarande hemifrån och är upptagna i videomöten – medan andra är mer tillgängliga. Det är därför viktigt att inkludera alla i planeringen och bestämma ett tillfälle som funkar för samtliga.

2. Bestäm en start och sluttid på möhippan

Att sitta framför en datorskärm i sitt hem jämfört med att vara ute på en aktivitet är en stor skillnad rent tidsmässigt. Hemma framför ett videosamtal kan tiden kännas längre än vad det gör när man är ute och hittar på något med vänner. Det kan därför vara smart att bestämma en tid när den digitala möhippan startar men också en tid när den slutar.

3. Gör en plan

Gör en strukturerad plan som passar för den utsatta tiden tillsammans. På det viset vet alla involverade vad som förväntas och vad som kommer att ske. Kanske börjar ni möhippan med att prata om det stundande bröllopet för att sedan gå över till en frågesport och avsluta med en rolig lek?

4. Be den blivande brudens partner att göra hela dagen speciell

Om det hade varit normala tider hade förmodligen bruden sett fram emot en heldag (eller fler) med sina nära och kära. Dessutom hade möhippan förmodligen haft flera roliga aktiviteter inplanerade under dagen. Men nu när omständigheterna är annorlunda kan det kännas jobbigt för bruden att missa en traditionell möhippa. Be därför brudgummen om att göra dagen lite extra speciell hemifrån. Kanske genom att servera en romantisk frukost på sängen?

5. Skicka ett litet brud-kit inför möhippan

För att få den blivande bruden att känna sig extra speciell kan det vara kul att göra ett brud-kit att skicka inför möhippan. I dessa tider kanske några har ekonomiska problem och svårt med jobb. Därför kan det vara en fin gest som bruden garanterat kommer att uppskatta. Ni kan exempelvis fylla en korg med ansiktsmasker, fina bride-to-be dekorationer, en flaska bubbel och en morgonrock.

6. Börja med en introduktion av alla som närvarar

När man anordnar en möhippa eller liknande evenemang känner inte alltid alla närvarande personer varandra. Börja därför videosamtalet med att introducera gästerna, då känner sig de flesta mer bekväma. Bruden kan också få berätta hur hon känner varje person och hur länge de har varit vänner. På det sättet minskar ni risken att det blir en stel stämning under er digitala möhippa.

7. Virtuella aktiviteter och lekar är ett måste

Vad är en möhippa utan lekar och aktiviteter? Det finns massor av virtuella aktiviteter man kan göra via ett videosamtal. Du kan till och med göra många av de lekar ni hade planerat för den verkliga möhippan, men istället anpassa dem för en digital version. Om ni exempelvis hade bokat en vinprovning kan ni fortfarande utföra en i hemmet. Välj ut ett par flaskor ni gillar, låt alla få poängsätta dem och presentera lite fakta. En superbra aktivitet på en digital möhippa!

Foto: Amanda Vick/Unsplash och Jacob Lund/Shutterstock.com

Läs också: Så blev vi kidnappade inför möhippan – läsarna berättar