Du är här Startsida / Inspiration / 26 grymma tips för en lyckad möhippa
Dress Wedding

26 grymma tips för en lyckad möhippa

Publicerad den augusti 6, 2021

Vem vet bättre än blivande brudar hur en möhippa bör gå till? Här har vi samlat Bröllopstorgets medlemmars bästa tips för en lyckad tillställning! 

1. Personligt. Gör möhippan för brudens skull och ingen annans. Fundera ut vad som passar bruden och gör något personligt.

2. Brudgummen. Ha kontakt med brudgummen när ni planerar, så att ni väljer en bra helg.

3. Prova något nytt. Kul för både bruden och hela gänget. Det kan vara olika hantverk, dans eller matlagning.

4. Mat. Om bruden (och alla andra) ska orka hela dagen är det viktigt att planera in ordentligt med mat under hela dagen. Att kidnappa en brud med tom mage och sedan köra på med aktiviteter kan bli jobbigt.

5. Dryck. Se till att bruden får i sig vatten så hon orkar hela dagen.

6. Utklädning. Klä ut er ni också om bruden ska vara utklädd. Om bruden är polis kan kompisarna vara bandider. Om bruden är ängel kan kompisarna vara djävular.

7. Stressa inte. Visst är det kul med aktiviteter, men inte om man behöver stressa hela tiden för att hålla en massa tider.

8. Involvera alla. Om alla får stå och titta på brudens förehavanden kan det bli avslaget. Det är ofta roligare om alla är med.

9. Plan B. Se till att ha reservplaner om något blir inställt på grund av sjukdom eller liknande.

10. Planera. Var ute i god tid så att så många som möjligt kan vara med.

11. Svenhippa. En kul idé kan vara att samköra möhippan och svensexan, antingen hela eller delar av dagen. Varför inte låta bruden och brudgummen tävla mot varandra i någon kul utmaning.

12. Skippa förnedringen. Om ni inte är helt säkra på att bruden verkligen vill stå på stan och sälja kondomer ska ni nog hoppa över det.

13. Våga bestämma. Även om man ska ta hänsyn till brudens personlighet är en möhippa en möhippa, så bruden ska bli överraskad och kanske lite utmanad.

14. Ekonomin. Planera inte för dyra aktiviteter. Det är inte roligt om någon måste ställa in för att det blir för dyrt. Bruden vill hellre att många kommer.

15. Kidnappningen. En väl genomtänkt kidnappning blir en bra start på hippan.

16. Kul för alla. Ett tips kan vara att ha två aktiviteter. En som är till bara för bruden och en aktivitet som hela gänget kan deltaga i.

17. Föreviga. Ta många kort under dagen och gör ett album som bruden får på bröllopet.

18. Känn bruden. Se till att de som känner bruden bäst är med och planerar möhippan.

19. Anpassa. Om bruden är gravid och inte kan dricka, måste planeringen utgå ifrån det. Det kan ju inte vara alltför roligt att dra omkring med ett gäng onyktra tjejer och själv vara nykter.

20. Tempot. Det kan vara lämpligt att blanda lugna aktiviteter med mer fartfyllda.

21. Budget. Samarbeta för att hålla kostnaderna nere. Kanske kan man utnyttja kontakter, laga maten själv och liknande.

22. Alkohol. Lagom är bäst. Tänk på att bruden ska orka hela möhippan, ha kul och få fina minnen.

23. Strunta i andra. Försök inte överträffa eller kopiera en annan möhippa.

24. Ha kul. Man ska skratta MED bruden och inte ÅT bruden.

25. Håll ut. Även om ni själva är jättetrötta och slitna, kasta inte in handduken före bruden. Ryck upp er och ta det som en komplimang, hon har förmodligen jättekul med er att tacka. Avsluta då inte kvällen för tidigt utan låt bruden njuta.

26. Klaga inte. Även om det råder oenighet inom gruppen, visa det inte för bruden. Låt henne få uppfattningen att ni är överens.

 

Artikelbild: Shunevych Serhii/ Shutterstock.com