Du är här Startsida / Festen / Hasselbacken – Romantik på Djurgården
Hasselbacken – Romantik På Djurgården

Hasselbacken – Romantik på Djurgården

Publicerad den oktober 28, 2011

På Hasselbacken njuter du av lantlig romantisk idyll på ljuvliga Djurgården. Förförs av 1800-talets ljus, luft och romantik under natursköna promenader längs vattnet. Inled er framtid på Hasselbacken vars vackra interiör och atmosfär gör er bröllopsdag än mer minnesvärd. Fira er högtidsdag antingen i bondromantisk stil eller i kunglig glans i en av de ombonade festlokalerna. Stort eller smått, många eller få, festmiddag eller långhelg i kärlekens tecken – Hassebacken ger er en underbar start på er framtid tillsammans.

Vad kan man säga om festlokalens geografiska placering?
Bara ett stenkast från Stockholm city, lummigt beläget på natursköna Djurgården, finner man Hasselbacken med sin vackra utsikt över Saltsjön. Hit tar man sig enkelt med antingen spårvagn, buss eller färja.

Hur många gäster finns det plats för?
I festvåningen, med sin storslagna terrass, finns utrymme för upp till 250 gäster. För det lilla bröllopet finns det romantiska lusthuset i trädgården med plats för 10 personer. Med ett brett utbud av olika hotellrum finns det övernattningsmöjligheter för såväl stora som små sällskap.

Vad kan man säga om lokalerna och omgivningarna?
Mitt i Stockholms hjärta i nationalromantikens anda finner man Djurgården med sina välkomnande parker, vackra byggnader och natursköna vyer. I allt det undersköna ståtar Hasselbacken med hänförande utsikt över Saltsjön. Hasselbackens pampiga kristallkronor, ombonade interiör och vackra takmålningar ger den lilla extra kryddan på bröllopet.

Kan man hålla själva vigseln hos er?
– Givetvis kan man göra det, säger bokningschef Cecilia Hjort. I vår egen trädgård eller i någon av de omkringliggande parkerna finns en mängd möjligheter för utomhusvigsel. Hasselbacken erbjuder även stor flexibilitet för inomhusakter. I direkt närhet finns dessutom anrika kyrkor ifall man vill gifta sig mer traditionellt.

Vad kan man säga om fest och middag hos er?
– Vi erbjuder olika paket där det mesta för bröllopet redan är inkluderat, säger Cecilia Hjort.. För de som söker efter mer skräddarsydda alternativ har vi kunnig och behjälplig personal som gärna står till tjänst för konsultation. I restaurangen finns möjlighet för trerättersmiddagar medan festvåningen stoltserar med omhändertagandet av storslagna kompletta fester.

Maten då?
– Vi värnar om svensk matkultur med tyngdpunkt på klassiska svenska smaker i modern tappning. Givetvis har vi även vår berömda Hasselbackspotatis på menyn.

Om man fortfarande tvekar, varför ska man välja Haselbacken?
– Här njuter ni av lantlig romantisk idyll mitt i vår vackra huvudstad, berättar Cecilia Hjort.. Förförs av en atmosfär som inbjuder till kärlek och omtanke. I storslagen anda, i hänförande vacker byggnad som andas historia, inleder ni er framtid på Hasselbacken på bästa möjliga sätt.

Text: Hasselbacken
Foto: Hasselbacken