Du är här Startsida / Festen / Tips på bröllopslekar till brudparet – till minglet eller festen
Bröllopslekar Tips

Tips på bröllopslekar till brudparet – till minglet eller festen

Publicerad den december 13, 2019

Liva upp bröllopsmiddagen med roliga lekar! Även om en lång, fin sittning är trevligt i sig, kan det vara kul med lite lättsamma inslag mellan tal, mat och skålar. Bröllopslekar ska inte vara så komplicerade, inte vara för utdragna och kunna tilltala gäster i alla åldrar. Bröllopstorgets redaktion insåg snabbt i samband med att denna artikel skrevs att många bröllopslekar tenderar att bli ”buskis”, något vi med dessa tips har försökt att undvika!  

Här är 4 roliga bröllopslekar till middagen!

LÄS ÄVEN: Bröllopslekar – så blir det succé 

Skoleken

Brudparet sitter med ryggen mot varandra, och i handen håller de sin egen sko, och en sko som tillhör partnern. De får sedan frågor och påståenden att svara på, där de räcker upp den sko i luften som de tycker påståendet passar bäst in på. Frågorna ska vara simpla, som; ”Vem lagar godast mat?” eller ”Vem är mest morgontrött?”. Leken leder ofta till många skratt då brudparet inte är överens, och är en bra lek för brudparet som gillar att bjuda på sig själva.

Gemensam nämnare

Håll upp påståenden för gästerna som brudparet inte ser (stå till exempel bakom brudparet riktad mot gästerna). Alla som påståendet stämmer in på reser sig sedan upp, varpå brudparet ska gissa vad deras gemensamma nämnare är.

Det kan vara saker som:

– Har studerat tillsammans med brud/brudgum

– Har rest tillsammans med brudparet

– Är släkt med brud/brudgum

– Är hundägare

– Är gifta

… och så vidare! Det är svårare än man tror att faktiskt förstå kopplingen, vilket gör det hela roligt.

LÄS ÄVEN: 4 roliga bröllopslekar under middagen

Byt plats

Bordsplaceringen kan vara riktigt påfrestande för brudparet att få ihop. Ibland kanske det måste kompromissas, och räkna med att det kommer bli avhopp som kan förstöra den perfekta placeringen. Så, när ni ändå är igång – dra ihop en eller två alternativa bordsplaceringar, och låt gästerna byta plats under ett eller flera tillfällen under middagen. Ett sätt att göra det på, är att ha ett litet block vid varje plats, där den ursprungliga bordplaceringen står först med respektive namn på gästerna vid varje plats. När det sedan blir dags att byta plats (mellan två rätter exempelvis), river man av bladet med sitt namn, varpå namnet på gästen som ska ta över platsen syns.

På det här sättet får gästerna verkligen chansen att prata med nya människor och bli aktiverade emellanåt. Det kan också vara ett sätt för brudparet att socialisera mer med sina gäster under middagen, då de annars sitter lite avskiljt vid honnörsbordet.

Fotobås

Ett fotobås är ingen lek, men ett lekfullt inslag på bröllopet. Fotobåset ”öppnar” med fördel efter att middagen är slut, så att inte gäster frestas att gå iväg och fota sig och lämna platser vid bordet tomma, då det är halvtråkigt att sitta bredvid en tom stol. Ha rolig rekvisita till bilderna, samt om möjligt en märkning på ”ramen” kring bilderna med brudparets namn, datum eller ett emblem om så finns.

Inför den stora dagen vill man vara så fin som det bara går. Då borde du se upp för de här fem enkla sminkmisstagen! Se mer i videon.